Početna » НОВИ ОБРАЗАЦ ПОРЕСКЕ ПРИЈАВЕ ЗА ФРИЛЕНСЕРЕ

НОВИ ОБРАЗАЦ ПОРЕСКЕ ПРИЈАВЕ ЗА ФРИЛЕНСЕРЕ

Пореска управа саопштила је данас да је Правилником о изменама и допунама Правилника о пореској пријави о обрачунатом порезу самоопорезивањем, који је ступио на снагу 25. марта 2023. године, прописана нова пореска пријава на Обрасцу ПП ОПО-К, наводи Бета.

од Паланка данас
0 Коментар

Фриленсери који остварују приходе од лица, која приликом исплате не обрачунавају порезе и доприносе у Србији, а која пореске обавезе пријављују и плаћају квартално пријаве на Обрасцу ПП ОПО-К подносе за приходе које су остварили у другом кварталу, у периоду од 1. априла до 30. јуна 2023. године.
Рок у коме фриленсери подносе пријаве је 30 дана од истека квартала.

Што се тиче прихода које су фриленсери остварили у првом кварталу, од 1. јануара до 31. марта 2023. године, пријава се, како је наведено, такође може поднети на Обрасцу ПП ОПО – К, с тим да се у овом случају рок од 30 дана за подношење пријаве рачуна од наредног дана од дана када се стекну технички услови за поношење пријаве на овом обрасцу.

Додаје се да је у припреми техничка подршка која ће у значајној мери олакшати фриленсерима подношење пријаве на Обрасцу ПП ОПО-К, а када ће ова техничка подршка бити оперативна биће објављено на сајту министарства финансија и Пореске управе.

За приходе које су остварили у првом кварталу 2023. године мофу да поднесу пријаву пре стицања техничких услова за подношење пријаве на Обрасцу ПП ОПО-К од 3. априла 2023. године на Обрасцу ПП ОПО, с тим да у том случају неће моћи да користе техничку подршку као у случају подношења пореске пријаве на Обрасцу ПП ОПО -К.

У циљу пружања детаљних информација пореским обвезницима, фриленсерима, министарство финансија ће у наредном периоду објавити додатна објашњења у вези са подношењем и попуњавањем пореских пријава.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept