Početna » НОВИ УСЛОВИ ЗА 18.000 ДИНАРА ОД ДРЖАВЕ: Ево шта мора да се испуни

НОВИ УСЛОВИ ЗА 18.000 ДИНАРА ОД ДРЖАВЕ: Ево шта мора да се испуни

од Паланка данас
0 Коментар

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара расписан је 1. фебруара, и трајаће до 1. марта 2024. године.Подношење захтева пољопривредних произвођача за подстицаје по хектару за биљну производњу и за рефакцију акцизе за гориво одвија се независно од подношења захтева за субвенције за набавку сертификованог семена, објавило је данас Министарство пољоприведе, шумарства и водопривреде.

Како се наводи у обавештењу упућеном пољопривредним произвођачима, неопходно је да пре подношења захтева за подстицаје по хектару биљне производње у електронском Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ) пољопривредници уреде податке о површинама и биљним културама на парцелама и да изврше обнову регистрације пољопривредног газдинства.

За подношење захтева за субвенције за ову меру није потребно поседовање фискалних исечака (рачуна).

Такође, додају, у току је и подношење захтева за рефакцију акцизе путем портала еАграр, а при куповини горива неоходно је да провере да ли фискални рачуни садрже потребне податке број пољопривредног газдинства (БПГ) и јединствени матични број грађана (ЈМБГ) односно порески идентификациони број (ПИБ) уколико се ради о правном лицу.

Све неопходне информације о процесу пријаве, начину и условима за пријаву за подстицај за сертификовано семе биће благовремено објављене на сајту МПШВ и Управе за аграрна плаћања, као и на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept