Početna » НОВИТЕТИ НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ КОЈЕ СВИ ВОЗАЧИ У СРБИЈИ ТРЕБАЈУ ДА ЗНАЈУ: Погледајте добро, јако је битно

НОВИТЕТИ НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ КОЈЕ СВИ ВОЗАЧИ У СРБИЈИ ТРЕБАЈУ ДА ЗНАЈУ: Погледајте добро, јако је битно

Интервенција може да буде у вези са безбедношћу возила

од Паланка данас
0 Коментар

Овај проблем је у Републици Србији успешно отклоњен заједничком акцијом коју су осмислили Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Српска асоцијација увозника возила и делова.Власници аутомобила ће обавештења о бесплатним сервисним кампањама за своја возила од сада моћи да добију и на техничким прегледима, саопштила је данас Агенција за безбедност саобраћаја. Када произвођачи возила уоче неки потенцијални проблем на одређеном типу или серији произведених возила, декларишу сервисну кампању за одређена возила за које је потребно превентивно урадити неку интервенцију која се организује у целом свету, на свим тржиштима на којима су произвођачи присутни.

Интервенција може да буде у вези са безбедношћу возила (интервенције на систему управљања, ослањања, контроле возила итд.), али и не мора (нпр. није адекватно причвршћен амблем на хауби и сл.). У пракси се често дешава да возило промени једног или више власника, након чега у евиденцији увозника не постоје подаци о новом власнику возила и поставља се питање како те власнике возила обавестити о текућој сервисној акцији.

Овај проблем је у Републици Србији успешно отклоњен заједничком акцијом коју су осмислили Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Српска асоцијација увозника возила и делова. Српска асоцијација увозника возила и делова доставља информацију једном месечно Агенцији за безбедност саобраћаја која софтверски прослеђује те податке свим линијама техничких прегледа на целој територији Републике Србије.

Уколико се приликом редовног годишњег техничког прегледа возила прикаже обавештење да предметно возило има могућност решавања сервисне кампање, контролори одштампају обавештење и исто предају странци. Странку обавештавају да постоји могућност да се на возилу изврши сервисна кампања и да је потребно да се власник возила јави овлашћеном сервису увозника.

Постојање могућности да се изврши сервисна кампања не утиче на оцену техничке исправности возила и несметано се наставља са даљом провером техничке исправности. Агенција за безбедност саобраћаја подсећа грађане да је отклањање недостатака овог типа, која је декларисао произвођач преко увозника возила бесплатно.

Успешна сарадња Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Српске асоцијације увозника возила и делова, која је озваничена Протоколом о сарадњи који су потписали в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић и председница Српске асоцијације увозника возила и делова Александра Ђурђевић, донела је још једну корист за власнике возила, која ће утицати не само на бољу услугу коју ће грађани Србије добијати већ и на повећање безбедности саобраћаја, што је и један од приоритета сарадње, али и пример друштвено – одговорног понашања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept