Početna » ОБЈАВЉЕН СПИСАК НАЈВЕЋИХ ПОРЕСКИХ ДУЖНИКА-ДУГ ВЕЋИ ОД 20 МИЛИОНА ИМА 35 ФИРМИ ИЗ ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

ОБЈАВЉЕН СПИСАК НАЈВЕЋИХ ПОРЕСКИХ ДУЖНИКА-ДУГ ВЕЋИ ОД 20 МИЛИОНА ИМА 35 ФИРМИ ИЗ ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

од Паланка данас
0 Коментар

Пореска управа изложила је јавности на увид спискове највећих пореских дужника. Износи дугова се крећу у распону од 34,5 милијарди до 5 милиона динара, што је била доња граница да се доспе на ове подуже листе. Међу фирмама које су у стечају, али и активним и предузетницима налази се више њих из Подунавског округа, па ако вас занима…

Од оних у стечају упадљиви су дугови Беобанке, поменути од 34,5 милијарди динара, и Београдске банке од 18,5 милијарди, с тим што, и то треба рећи, ови дугови постоје већ две деценије. Иза њих је „Застава” а. д. за промет путничких аутомобила – 8,6 милијарди динара.На овом списку дужника с дугом већим од 20 милиона динара је безмало 600 предузећа, а међу њима и 35 из Подунавског округа. Ту је неколико целина некадашњег паланачког гиганта Гоша, а највећи дуг, од око 311 милиона, има Гоша заједнички погони д.о.о. за производњу и снабдевање паром и топлом водом. Следи смедеревска фирма Понта Траде са око 250 милиона дуга.

Предузеће „Магма” из Шапца убедљиво је највећи порески дужник међу активним правним лицима који је последњег дана прошлог месеца имало дуг од 1.175.357.462,85 динара, што је око 10 милиона евра. На другом месту је привредно друштво „Мера инвест” из Београда у власништву Марка Мишковића чији је дуг 1.060.870.887,07 динара. Из Пореске управа напомињу да ће дуг бити намирен принудном наплатом из новчаних средстава, потраживања, уписане хипотеке.

На овом списку, који је нешто краћи, мање од 300 назива, доња граница да се фирме нађу је била 20 милиона динара, а таквих је из Подунавског округа пет. Највећи дуг забележен је код смедеревског Привредног друштва за спољну и унутрашњу трговину Веле-промет – тачно 87.190.159,64 динара. Занимљиво да је међу активнима још увек и смедеревска Железничко индустријска школа, чији дуг је нешто већи од 50 милиона.

Kада је реч о предузетницима у врху листе је ИТ консултант Бобан Петровић из Обреновца чији дуг износи 445,4 милиона динара, а следи кланица „Бифтек” – 405,9 милиона динара. Последњег дана прошлог месеца је 3.614 предузетника имало дуг већи до пет милиона динара, показују спискови Пореске управе.

Од оних из Подунавског округа преовлађују ауто превозници, таксисти, грађевинари, занатске радње, али има и адвоката. Укупно је таквих из Смедерева, Паланке и Плане 68. Највећи дуг од ових из Подунавског округа има СТР НИД из Смедерева – 73.810.988.94 динара.

Подунавље.инфоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept