Početna » ОБЈАВЉЕНО КОЛИКО ЋЕМО ПЛАЋАТИ ГОРИВО НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

ОБЈАВЉЕНО КОЛИКО ЋЕМО ПЛАЋАТИ ГОРИВО НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

од Паланка данас
0 Коментар

И овог месеца наставља се пракса да сваког петка имамо усклађивање цена горива на основу Уредбе о ограничењу цена нафтних деривата у малопродаји која је продужена до краја новембра.

Ипак, ове недеље ће, због празника 11. новембра, који пада у следећи петак, нове цене важити до четвртка (10. новембра). Kако је одлучено, безоловни бензин БМБ95 ће наредних шест дана коштати највише 182 динара по литру, а евродизел остаје на максимум 222 динара.

Kако је до данас безоловни бензин БМБ95 коштао 178 динара по литру, а евродизел 222 динара, цене су поново ишле у раскораку. Бензин је сада скупљи четири динра по литру, док се цена дизела није мењала.Иначе, цене горива се у Србији ограничавају од доношња прве уредбе о томе, средином фебруара месеца ове године.

Малопродајна цена деривата формира се на основу средње велепродајне цене коју утврђује Министарство енергетике и рударства, а на ту цену додаје се трговачка маржа од седам динара.Та цена се петком, најкасније до 13 часова, доставља Министарству трговине, туризма и телекомуникација, које утврђује највише малопродродајне цене.

Велепродајна цена се формира на основу нафтне формуле која прати цене деривата нафте на медитеранском тржишту (ПЛАТС ЦИФ Медитеран, за луку у Ђенови), а чије се кретање, посебно код дизела, разликују од кретања цене нафте на берзи.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept