Početna » У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ЋЕ СЕ ГРАДИТИ ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА, ПРВА У СРБИЈИ

У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ЋЕ СЕ ГРАДИТИ ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА, ПРВА У СРБИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Општина Велика Плана огласила је јавну презентацију Урбанистичког пројекта за изградњу фабрике за производњу соларних панела. Ово је прва фабрика за производњу соларне опреме у Србији.

Будући комплекс састављен из производне хале и магацина налазиће се у оквиру радне Сервисно-мешовите зоне Велике Плане, у близини ауто-пута Београд-Ниш, на површини од 12.601 м² (1,2601 хектар).

Према пројекту, комплекс подразумева градње три објекта. У средишту комплекса формираће се велика, приземна производно-складишна хала.

Хала ће садржати одвојене магацине улазног репро материјала и магацин готовог производа у виду панела.

Објекат ће се градити од префабрикованог армираног бетона са термоизолационим сендвич зидним панелима и двоводним, слаганим кровом благог нагиба.

Посебан део, функционално везан за халу, представљаће пословни анекс у којем ће се налазити дистрибутивна кухиња, трпезарија, централни хол, канцеларије…

Производња ће се вршити помоћу производне линије (траке), са које ће силазити 25 соларних панела на сат.

Kако је наведен, улазни репро материјал долазиће као већ готов производ (соларне ћелије, Ева фолија, каљено стакло, жица и траке за повезивање ћелија…).

У плану је и градња саобраћајнице и паркинга са 20 места. Пројекат је на јавној презентацији до 25. октобра.

Извор: екапија.цом/блиц.рс

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept