Početna » ОД ПОНЕДЕЉKА ТАГ ЗА ЕЛЕKТРОНСKУ НАПЛАТУ МОЖЕМО ДА KУПИМО И У ПОШТИ: Тако ће путарина бити ЈЕФТИНИЈА?

ОД ПОНЕДЕЉKА ТАГ ЗА ЕЛЕKТРОНСKУ НАПЛАТУ МОЖЕМО ДА KУПИМО И У ПОШТИ: Тако ће путарина бити ЈЕФТИНИЈА?

ТАГ уређај за електронско плаћање путарине у Србији који ће се наћи у продаји на шалтерима ЈП "Пошта Србије" по цени од 2.022 динара

од Паланка данас
0 Коментар

ЈП „Пошта Србије“ и ЈП „Путеви Србије“ у недељу ће потписати уговор о пословној сарадњи који ће омогућити продају уређаја за електронску наплату путарине (ЕНП) на шалтерима у пошти већ од понедељка.

– Потписивањем уговора о пословној сарадњи „Поште Србије“ и „Путева Србије“, грађани ће од понедељка, 27. марта, бити у прилици да уређаје за електронску наплату путарине, тзв. ТАГ уређаје, купе и на шалтерима пошта широм Србије – наведено је у саопштењу националног поштанског оператера.ТАГ уређај за електронско плаћање путарине у Србији који ће се наћи у продаји на шалтерима ЈП „Пошта Србије“ по цени од 2.022 динара, намењен је искључиво за путничка возила физичких лица.

– Након куповине ТАГ уређаја у некој од пословница ЈП „Пошта Србије“ корисници ће на једноставан начин регистровати свој ТАГ уређај путем јединствене бесплатне wеб платформе, што ће им омогућити да плаћање путарине врше он-лине са регистроване платне/дебитне картице – објаснили су из „Поште Србије“.

Kако је најављено, уговор о пословној сарадњи потписаће Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП „Пошта Србије“ и Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ у присуству Горана Весића, Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Подсетимо, Влада Србије одобрила је повећабхе цене путарина за 14 одсто онима који накнаду за коришћење ауто-пута не плаћају путем уређаја за електронску наплату путарине ЕНП, док ће возачи који користе тај уређај имати поскупљење од 8 одсто.

Према томе, путарина ће највише поскупети за 200 динара, а на нафреквентнијим деоницама у просеку ће износити 100 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept