Početna » ОД ПОНЕДЕЉКА У КЛУПАМА: Завршава се зимски распуст за основце и средњошколце

ОД ПОНЕДЕЉКА У КЛУПАМА: Завршава се зимски распуст за основце и средњошколце

ДРУГО полугодиште је већ почело за школарце у Војводини, а после три недеље зимског одмора у понедељак - 22. јануара, у клупе се враћају њихови вршњаци из осталих делова Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

„Мини-одмор“ основце и средњошколце очекује 15. и 16. фебруара, а спојено са викендом имаће четири дана слободна. Нови предах од школских обавеза у трајању од десет дана са викендом, предвиђен је од 29. априла до 6. маја.
Због припрема за полагање завршног испита, школска година за осмаке се завршава 31. маја, а за ученике од првог до седмог разреда 14. јуна. Друго полугодиште за матуранте гимназије траје до 24. маја, а за ученике завршних разреда трогодишњих и четворогодишњих средњих стручних школа до 31. маја. Сви остали средњошколци са наставом завршавају 21. јуна.

Школским календаром је предвиђено да се Свети Сава и Видовдан празнују радно, без одржавања наставе. Дан сећања на српске жртве у Другом светском рату, Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату и Дан победе су наставни дани, изузев кад падају у недељу.

У нашој земљи важе два школска календара – један доноси Покрајински секретаријат за образовање и он се примењује у школама на територији АП Војводина, а други утврђује Министарство просвете и он важи у остатку Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept