Početna » ОВА ГРУПА ЉУДИ БИ ДОБИЈАЛА ПЕНЗИЈУ ОД 100 ЕВРА, И ТО БЕЗ ДАНА РАДНОГ СТАЖА: Министар саопштио ПЛАН

ОВА ГРУПА ЉУДИ БИ ДОБИЈАЛА ПЕНЗИЈУ ОД 100 ЕВРА, И ТО БЕЗ ДАНА РАДНОГ СТАЖА: Министар саопштио ПЛАН

од Паланка данас
0 Коментар

Та социјална гарантована пензија, која се исплаћује у око 100 земаља на свету, треба да буде једна врста народне надокнаде

Нова пензија у Србији је извесна. Најстарији би добијали 100 евра иако нису никад радили.

„Социјална гарантована пензија“ је народна надокнада у складу са програмом „Скок у будућност – Србија ЕXПО 2027“ и ресорно министарство већ је почело да прикупља податке, рекао је Милан Кркобабић, министар Министарства за бригу о селу.

Социјална гарантована пензија у Србији могућа

Кркобабић је између осталог говорио и о новом конкурсу за куповину сеоских кућа, где се очекује усељавање 3.000, али и новим мерама за пензионере:

Годинама упорно и гласно заговарате увођење “социјалне – гарантоване пензије” коју сте назвали народном надокнадом – као посебан вид социјалног давања од најмање 100 евра намењен старијима од 65 година који нису и неће остварити право на пензију, а немају имовину и друга примања. Међу њима је највише жена и то жена на селу. Да ли има помака?

„Та социјална гарантована пензија, која се исплаћује у око 100 земаља на свету, треба да буде једна врста НАРОДНЕ НАДОКНАДЕ за одрицања, трпељивост и повређено достојанство једног броја људи који никада неће остварити пензију, а цео живот су марљиво радили.“

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept