Početna » ПАЛАНАЧКО ПОЗОРИШТЕ ОДИГРАЛО ПРЕДСТАВУ “ПРОТЕКЦИЈА” НА СМОТРИ “ЖИВКА МАТИЋ” У ПОЖАРЕВЦУ

ПАЛАНАЧКО ПОЗОРИШТЕ ОДИГРАЛО ПРЕДСТАВУ „ПРОТЕКЦИЈА“ НА СМОТРИ „ЖИВКА МАТИЋ“ У ПОЖАРЕВЦУ

од Паланка данас
0 Коментар

Последње такмичарске вечери пожаревачке Смотре дрaмских aмaтeрa Пoмoрaвљa и Пoдунaвљa „Живкa Maтић“ глумци „Велике сцене Аца Митровић“ Градског позоришта Установе Културни центар Смедеревска Паланка извели су комедију Бранислава Нушића „Протекција“ коју је режирао Драган Остојић.

Овим добро познатим духовитим заплетом Паланчани су показали свој сјајни дар за сцену а занимљивост је да га је Нушић написао управо у Пожаревцу када је издржавао затворску казну због сатиричне песме „Два раба“ којом је нанео увреду краљу Милану Обреновићу.

Одлуку о глумцу и глумци вечери, који улазе у конкуренцију за главне награде смотре саопштила је чланица жирија Славица Јовановић.

Према оцени жирија глумица вечери је Сања Дојчиновић играјући министрову сестру Персиду, док је најбољи глумац био Радоје Ђурђевић који је креирао лик ђумрукџије Саве Савића.

Након пет изведених представа које је за Смотру одабрао селектор Александар Лукић, одлуку о најбољој глумици, најбољем глумцу и најбољој представи вечерас ће саопштити жири којим прeдсeдaвa пoзoришнa рeдитeљкa из Бeoгрaдa Цисaнa Mурусидзe Чoлoвић, а чланице директорка пожаревачке Филијале Националне службе запошљавања Соња Мирић Младеновић и професорка српског језика Пожаревачке гимназије Славица Јовановић.

У конкуренцији за најбољу глумицу су Милица Илић, Јелена Стојадиновић, Александра Крстић , Тамара Јовановић и Сања Дојчиновић.

У конкуренцији за титулу најбољег глумца сврстали су се  Часлав Чупић, Небојша Милосављевић, Игор Мишуровић , Валентино Ољача  и Радоје Ђурђевић.

За најбољу представу жири ће се одлучити између следећих:  „Путујуће позориште Шопаловић“,   „Мрешћење шарана“ , „Вирус“, „Др“   и „Протекција“.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept