Početna » ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧИМА МЛЕКА-240 кг КУКУРУЗА ПО МЛЕЧНОЈ КРАВИ

ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧИМА МЛЕКА-240 кг КУКУРУЗА ПО МЛЕЧНОЈ КРАВИ

Влада Србије услишила је захтеве пољопривредника, односно, произвођача млека да се обезбеди помоћ у кукурузу због слабијих приноса ове године услед дуготрајне суше.

Тим поводом објављен је Јавни позив који траје до 23. новембра. Помоћ за произвођаче млека износи до 240 килограма кукуруза по грлу.

Право на субвенције имају произвођачи млека са регистрованог пољопривредног газдинства у активном статусу, да имају обележена грла говеда, да немају у закупу државно пољопривредно земљиште и да су у протеклој 2021. години остваривали премију за млеко, односно да су млеко продавали прерађивачима. Уколико се пољопривредник сам бавио прерадом млека на свом газдинству искључен је из овог вида помоћи.

Још један ограничавајући фактор је број грла. Право на помоћ имају сви произвођачи који имају од једне до 50 крава на газдинству. Они који имају више од 50 грла неће добити помоћ.

Да би се остварило право на помоћ неопходно је поднети пријаву на формулару који се може добити у ПССС СМЕДЕРЕВО у Коларима,као и у основним одгајивачким организацијама (матичне службе).

Поред попуњеног формулара треба приложити извод из регистра пољопривредних газдинстава- подаци о пољопривредном газдинству и извод за животиње. Ова документа се добијају у Управи за трезор и не смеју бити старија од 15 дана.

Неопходна је и потврда о списку грла на газдинству која се добија у Ветеринарској станици. Целокупну документацију треба послати препоручено на адресу : Пољопривредна саветодавна и стручна служба Смедерево доо Железничка бб,11431 Колари

Напомена:“Пријава за остваривање права на помоћ узгајивачима млечних крава“

ПССС Смедерево
Снежана Петровић

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept