Početna » ПОРЕСКА УПРАВА СРБИЈЕ ДОСТАВЉА РЕШЕЊА ЗА СОЦИЈАЛНО И ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА

ПОРЕСКА УПРАВА СРБИЈЕ ДОСТАВЉА РЕШЕЊА ЗА СОЦИЈАЛНО И ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА

Пореска управа Србије саопштила је данас да је обрачунала доприносе за обавезно социјално осигурање пољопривредника за 2023. годину и у току је достављање решења, наводи агенција Бета.

На основу Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање најнижа месечна основица доприноса за пољопривреднике за 2023. годину је 35.025 динара, а годишња основица доприноса је 420.300 динара.

Стопе доприноса за обавезно социјално осигурање прописане су Законом о доприносима за обавезно социјално осигурање и за обавезно пензијско и инвалидско осигурање износи 24 одсто, а за обавезно здравствено осигурање 10,3 одсто.Годишњи износ доприноса за обавезно социјално осигурање за 2023. годину обвезник плаћа у једнаким тромесечним ратама у року од 45 дана од дана почетка тромесечја, 15. фебруара, маја, августа и новембра.

Привремене тромесечне аконтације у 2024. години, почев од прве која доспева 15. фебруара 2024. године, уплаћују се са позивом на број у чијој је структури БОП, опредељен за уплату обавеза за 2024. годину, који је приказан у самом решењу.

Потребно је, како је наведено у саопштењу, да порески обвезници приликом уплата пореских обавеза за 2023. годину, односно за 2024. годину, поступају у складу са упутством, како би уплате биле исправно прокњижене.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept