Početna » Породилишта у Србији се реконструишу – уводе се родитељске собе, укидају вишекреветне и заједничка купатила

Породилишта у Србији се реконструишу – уводе се родитељске собе, укидају вишекреветне и заједничка купатила

Директорка Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) Сања Радојевић Шкодрић изјавила је да ће након најављених реконструкција породилишта бити укинутa заједничка купатила за породиље, као и да ће се у овим установама увести родитељске собе.

од Паланка данас
0 Коментар

Радојевић Шкодић је појаснила да је циљ се обезбеди приватност за мајку и породицу, као и да ће ове собе у наредне четири године бити у саставу свих породилишта у Србији, која ће бити реконструисана у наредне четири године.„Важна је свака беба, али је битно да се свака беба роди у свом граду под истим стандардима. Циљ је да се обезбеде родитељске собе да се обезбеди приватност за мајку и породицу. Заборављамо вишекреветне собе и заједничка купатила за више соба. Реконструкција подразумева да ће за сваку породиљу постојати соба са купатилом да може да буде пратилац са њом“, истакла је директорка РФЗО за РТС и додала да ће бити реконструисано укупно 59 породилишта.

Најавила је да ће у наредна два месеца бити направљен озбиљан план и да ће бројни објекти бити реконструисани, а нека породилишта ће добити и нове зграде попут ГАК Народни фронт који добија нову зграду на Бежанијској коси.

Напоменула је да када поред породиље постоји блиска особа, онда се смањује и акушерско насиље и истакла да се догађај из Сремске Митровице не сме да се понови.

Она је додала и да мора да се дефинише шта је вербално, а шта физичко насиље.

Извор: СпутњикPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept