Početna » ПОВЕЋАЛИ ПЛАТЕ ЈЕР НЕМА РАДНИКА: ПЕКАРИМА И ДО 150.000 ДИНАРА

ПОВЕЋАЛИ ПЛАТЕ ЈЕР НЕМА РАДНИКА: ПЕКАРИМА И ДО 150.000 ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар


Повећали плате јер нема радника: Пекарима и до 150.000 динара
У последње покупљење хлеба урачунато је повећање цене струје и плата за раднике и неће утицати на цену хлеба, кажу у Унији пекара Србије.
Хлеб “Сава” неће поскупети због повећања цене струје за привреду са 75 евра по мегават сату (МWх) на 95 евра јер је то већ укалкулисано у последње повећање цене векне тог хлеба са 49 на 53,50 динара, рекао је председник Уније пекара Србије Зоран Пралица.

Он је за Бету рекао да је за пекарску индустрију већи проблем цена гаса који користе велике индустријске пекаре и горива за транспорт готових производа.

“Велике пекаре користе гас за печење хлеба, а мање струју. За нас су већи проблем цене гаса и горива које користимо за транспорт”, рекао је Пралица.

Додао је да је у последње покупљење хлеба урачунато повећање цене струје и плата за раднике, па трговци и касири уместо 35.000-40.000 динара примају од 50.000 до 60.000 динара, а пекари од 120.000 до 150.000 динара.

Пралица је рекао да је повећање плата било неизбежно јер не могу да се нађу радници, “а тешко и за ове паре”.

Он је рекао да не реба очекивати ни поскупљење других пекарских производа јер се дошло до границе када куповна моћ становништва то више не може да поднесе.

“Повећањем цена изнад ових граница, пекари би угрозили и сами себе јер би изгубли потрошаче”, рекао је Пралица.

Извор: Бета

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept