Početna » ПРИЈАВЕ ОД 20. АВГУСТА ДО 15. СЕПТЕМБРА: 10.000 динара за свако дете до 16 година – исплата око 25. септембра

ПРИЈАВЕ ОД 20. АВГУСТА ДО 15. СЕПТЕМБРА: 10.000 динара за свако дете до 16 година – исплата око 25. септембра

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се синоћ грађанима на конференцији за медије заједно са премијерком Аном Брнабић и најавио нове мере и повећања плата у јавном сектору и пензија.

од Паланка данас
0 Коментар

У склопу нових мера које предузима Влада Србије председник државе Александар Вучић најавио је нову меру која треба да помогне породицама.Он је рекао да је донета одлука да се по 10.000 динара да за свако дете, тек рођено, до 16 године и да новац иде на рачуне мајки, односно очева ако су самохрани стараоци или старатеља. Према његовим речима у Србији има 1.190.000 деце тог узраста и за то је издвојено 100 милиона евра.

– Мајке примају тај новац на рачун у складу са тим колико деце имају. Ако имају двоје деце добиће 20.000 динара – рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће пријављивање трајати од 20. августа до 15. септембра, а исплата ће почети око 25. септембра.

– Укупно 1.190.000 деце од нула до 16 година – рекао је Вучић.

Министар финансија Синиша Мали је гостујући на вестима на телевизији Прва објаснио како ће функционисати спровођење нове финансијске мере по којој ће мајкама деце која имају до 16 година у септембру бити исплаћена једнократна помоћ од десет хиљада по детету.

– Пријава ће се одвијати на порталу Управе за трезор. Мајке треба да уносе број личне карте и свој матични број, матични број за свако дете и да изаберу банку у којој желе да им помоћ буде исплаћена – рекао је министар.

Мали је додао да ће систем предвидети и начин пријаве за самохране очеве. Примаоцима новчане социјалне помоћи, помоћ ће бити аутоматски исплаћена.

У вези са исплатом ове врсте помоћи биће донето и одговарајуће законско решење, у којем ће бити дефинисани сви детаљи око пријаве и исплате помоћи, каже министар.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept