Početna » ПРОГРАМЕРИ НАПРАВИЛИ МАПУ СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТАВА КОЈА ПРОДАЈУ МЛЕКО НА ФЛАШУ

ПРОГРАМЕРИ НАПРАВИЛИ МАПУ СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТАВА КОЈА ПРОДАЈУ МЛЕКО НА ФЛАШУ

од Паланка данас
0 Коментар

Прича о Млекомапу, иновативној веб-апликацији која помаже домаћим произвођачима млека у Србији, потекла је од идеје програмера Александра Џаврића и Милоша Јованова пре неколико година. Недавно су се удружили с циљем да помогну породици Михаиловић из околине Врбаса, чије се газдинство суочило с тешкоћама на тржишту, пише на сајту Приче са душом.Kада је њихова дугогодишња сарадња с млекарама прекинута, а друге млекаре нису нудиле повољне цене због увоза великих количина јефтиног млека у праху из Европске уније, Александар и Милош су заједно са својим тимом покренули кампању за директну куповину млека на фарми.

Ова прича брзо се проширила путем друштвених мрежа, привукавши хиљаде људи. Продаја млека код породице Михаиловић кренула је добро и премашила сва очекивања.

Сада, Александар и његови сарадници из фирме Греен фриендс отишли су корак даље и створили Млекомап – бесплатну веб-апликацију која омогућава корисницима да пронађу домаћинства широм Србије која продају млеко „на флашу“.

„Приметио сам да људи често нису свесни да њихови комшије производе и продају млеко. Овом апликацијом можемо интерактивно показати свакоме да има произвођача у њиховој близини“, каже Александар.

Произвођачи млека могу се пријавити на Млекомап на више начина – путем е-маила, порука на друштвеним мрежама или директно додавањем својих газдинстава на платформу.

Мапа пружа основне информације које произвођачи пружају, а када корисник пронађе продавца који му одговара, потребно је да га контактира телефоном и договоре се око куповине и преузимања млека.

Александар, који је одрастао на селу, има посебан разлог за стварање Млекомапа. Kао софтверски инжењер и предавач, он користи своје слободно време како би промовисао села и неразвијене општине у Србији.

„Веома сам поносан и срећан када могу да помогнем некоме у проналажењу посла или одржавању производње“, каже Александар.

Он види Млекомап као начин да повеже људе и подржи домаће произвођаче млека у Србији. Својом платформом, он жели да пружи подршку произвођачима млека, али и да подстакне људе да подрже локалне производе и очувају традицију.

Kако Млекомап наставља да расте, Александар и његов тим се надају да ће ускоро имати стотине произвођача на платформи и да ће проширити покривеност на различите делове Србије.

Млекомап представља иновативну веб-апликацију која помаже домаћим произвођачима млека у Србији. Ова платформа омогућава корисницима да пронађу домаћинства која продају млеко „на флашу“ у њиховој близини. Млекомап је резултат напора програмера Александра Џаврића и Милоша Јованова да подрже локалне произвођаче млека и очувају традицију. Ова прича показује како технологија може бити коришћена за повезивање људи и подршку локалној заједници.

Извор Приче са душом.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept