Početna » РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ОБУКУ ВАТРОГАСАЦА

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ОБУКУ ВАТРОГАСАЦА

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство унутрашњих послова расписало је данас конкурс за 300 полазника за стручно оспособљављање за обављање ватрогасно-спасилачких послова, међу њима и за пет у Смедереву и два у Смедеревској Паланци.Рок за предају докумената је заклјучно са 10. новембром.

Kандидати су у обавези да испуне посебне критеријуме и успешно прођу процес селекције, који чини: лекарски прегледи, психолошка селекција, провера базично-моторичког статуса и интервју.

Сваки појединачни део процеса селекције је елиминациони за кандидате који не задоволје утврђене критеријуме.

Обавештавање кандидата о датуму и месту обавлјања лекарских прегледа, психолошке селекције, провере базично-моторичког статуса и интервјуа врши се најкасније седам дана пре њиховог почетка.

Полазник који успешно заврши Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарства добија уверење и стиче могућност заснивања радног односа у Министарству унутрашњих послова, у складу са законом и подзаконским актима.

Полазник који успешно заврши Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица радни однос заснива у својству приправника у ватрогасно-спасилачкој јединици, уз дужност да најмање пет година остане на раду у Министарству, или да надокнади стварне трошкове стручног оспособлјавања.

Детаље конкурса можете да видите ОВДЕ.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept