Početna » САОБРАЋАЈНИ ПОЛИЦАЈЦИ ЋЕ МОЋИ ДА ПРОГЛЕДАЈУ KРОЗ ПРСТЕ? Закон уводи и ту опцију, али само ако испуњавате 1 услов

САОБРАЋАЈНИ ПОЛИЦАЈЦИ ЋЕ МОЋИ ДА ПРОГЛЕДАЈУ KРОЗ ПРСТЕ? Закон уводи и ту опцију, али само ако испуњавате 1 услов

Добро је знати да ће се увести могућност издавања упозорења возачима

од Паланка данас
0 Коментар

Нови Закон о безбедности саобраћаја ће омогућити да вам саобраћајни полицајац може „опростити“ прекршај, а ево у којим случајевима ће то важити.

– Уколико предлог закона буде усвојен, овлашћено службено лице у непосредној контроли саобраћаја под одређеним условима моћи ће да изда упозорење учеснику у саобраћају, односно одустати од процесуирања одређених прекршаја. Међутим, ово овлашћење примењиваће се само за лакше прекршаје, за које је прописана новчана казна у фиксном износу и којима се не угрожава директно безбедност саобраћаја – објашњава за портал Половни аутомобили начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић, а преноси 021.Дакле, постојаће ситуације када ће полицајац моћи да нам „прогледа кроз прсте“.

Али, постоји још један битан услов, а то је да не спадате у категорију кажњаваних возача.

– Kонкретно, возач који је починио прекршај може проћи са упозорењем, али само уколико у претходне две године није био кажњаван, наравно из области безбедности саобраћаја. Такође, упозорење се може издати само једном и о томе ће се водити евиденција – појашњава начелник Лакићевић.

Упозорење ће моћи да се добије за део прекршаја из чланова 333 и 334 Закона, за које је прописана фиксна новчана казна од 5.000 и 3.000 динара.

Дакле, реч је махом о административним прекршајима, попут истека возачке дозволе, али и неким као што су вожња дању без упаљених светала, вожња жутом траком.

У сваком случају, добро је знати да ће се увести могућност издавања упозорења возачима, који су иначе савесни и који се понашају одговорно према другима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept