Početna » СКОЧИЛИ И ДИЗЕЛ И БЕНЗИН: Ово су цене горива за наредних 7 дана

СКОЧИЛИ И ДИЗЕЛ И БЕНЗИН: Ово су цене горива за наредних 7 дана

ОБЈАВЉЕНЕ су нове цене горива које важе данас од 15 часова. Литар евродизела на пумпама у Србији коштаће 196 динара, а литар бензина европремијум БМБ биће 176 динара.

Дакле, поредећи са ценом горива од прошле недеље, дизел и бензин су поскупели за по два динара.Цене нафте на светском тржишту

Према подацима са берзи, цена сирове нафте је порасла на 74,488 долара, а цена нафте Брент на 79,254 долара.

Европски фјучерси гаса су се на отварању берзе ТТФ продавали по цени од 28,485 евра за мегават-сат.

ОПЕК очекује раст потражње за нафтом

Организација земаља извозница нафте (ОПЕК) је у свом најновијем јануарском месечном извештају навела да очекује снажан глобални раст потражње за нафтом за 1,85 милиона барела дневно (бпд) на на укупно 106,21 милион бпд у 2025. години.

Глобална економија ће у 2025. години убрзати раст на 2,8 одсто са овогодишњих 2,6 одсто, што ће уз солидну економску активност у Кини довести до раста светске потражње за нафтом, наводи се на веб страници ОПЕК-а.

Главни фактор раста светске потражње за нафтом ће према прогнози бити потражња у земљама које нису чланице Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), углавном у Кини, на Блиском истоку и у Индији, додаје се у извештају. ОПЕК је оставио своју прогнозу раста тражње за 2024. непромењену у односу на пројекцију из претходног месеца, на 2,2 милиона барела дневно.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept