Početna » СНИМАК ЦЕЛЕ ПРОМОЦИЈЕ КЊИГЕ „ЗА ПАРТИЈУ И ТИТА“ ДР НЕМАЊЕ ДЕВИЋА ОДРЖАНЕ У ПАЛАНАЧКОМ МУЗЕЈУ

СНИМАК ЦЕЛЕ ПРОМОЦИЈЕ КЊИГЕ „ЗА ПАРТИЈУ И ТИТА“ ДР НЕМАЊЕ ДЕВИЋА ОДРЖАНЕ У ПАЛАНАЧКОМ МУЗЕЈУ

од Паланка данас
0 Коментар

У Народном музеју у Смедеревској Паланци одржана је промоција књиге „За партију и Тита – партизански покрет у Србији од 1941. до 1944.“ аутора Немање Девића. Kњига је проистекла из докторске дисертације аутора и заснована је на разноврсним изворима и богатом научном апарату.

Према речима аутора, књига представља тежњу да у времену ревалоризације и нових научних сазнања пружи нови научни поглед и на Други светски рат, грађански рат и ослободилачку борбу, али пре свега на партизански покрет.

Реч је о докторској дисертацији аутора и заснована је на бројним изворима. О партизанском покрету у нашој земљи до данас је написано скоро 10.000 стручних и мемоарско-публицистичких радова. Kњига не представља партизане ни као хероје ни као издајнике, већ као један сложен покрет који делује у окупираној Србији.

Јосип Броз Тито био је у Другом светском рату мистична личност, као политички и војни вођа партизанских јединица у Југославији. Легенда о њему настаје из времена спољне политике, социјалистичког управљања и братства и јединства, и кроз то се његов значај сагледава и данас, рекао је Девић.

„За партију и тита“ је обимна књига од скоро 1000 страница и по речима аутора спада у корпус литературе која није белетристика и намењена је људима који желе да искристалишу своју историјску свест.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept