Početna » ШТА МЛАДЕНЦИ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ ПРЕ БРАKА: Ево каква су ВЕРОВАЊА у вези са БУРМАМА, 1 је НАЈБИТНИЈЕ

ШТА МЛАДЕНЦИ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ ПРЕ БРАKА: Ево каква су ВЕРОВАЊА у вези са БУРМАМА, 1 је НАЈБИТНИЈЕ

Сујеверја у вези са бурмом

Бурма је симбол љубави, верности и оданости. Зато и не чуди што је много сујеверја везано за овај прстен.

Прво веровање каже да бурме младе и младожења не би требало да се разликују. Не тако ретко је невестин прстен направљен да буде дебљи од младожењиног, а сматра се да то може да негативно утиче на хармонију у породици.Исто тако, неко старо “правило” је да ни пре венчања, а ни после њега, не би требало да дате бурму другима да је испробавају. Верује се да тиме њен власник поклања своју брачну срећу, а у заједницу уноси свађе и скандале. Ако, ипак, није могуће да некога ко жели да проба бурму одбијете, онда је не треба преносити из руке у руку, већ једноставно ставити на неку површину.

Данас постоји велика понуда бурми, од оних најједноставнијих, до оних са украсима, гравурама, орнаментима. Једноставни и глатки прстенови су најпогоднији за бурме. Верује се да они који носе овакво прстење ће имати “гладак” породични живот, односно, без трзавица.

Ако је бурма направљена од две врсте злата, верује се да је то лош знак. Kажу да супружници неће бити искрени једно према другом, већ ће видити двоструке животе.

Да ли се бурма скида?

По старом сујеверју, венчано прстење никада не треба скидати, али постоје и друга која побијају ово мишљење. Ако вам је прстен стално на прсту, то чак може негативно да утиче на здравље. Прстен блокира проток енергије, тако да га не треба носити више од четири сата дневно.

Ако се деси да изненада један од супружника изгуби прстен, потребно је да направите његову тачну копију што је пре могуће, најкасније недељу дана, још једно је веровање.

Ако сте пронашли нечију бурму – ово је знак да ћете се ви или неко у вашој породици ускоро оженити или удати, да ће се неко нов појавити у ужој фамилији. Такође се верује да пронађену бурму не треба чувати нити носити, боље је претопити за неки други комад накита.

Никада, али баш никада, не бацајте своју бурму. Супружници када се жестоко посвађају знају у бесу ово да ураде, али премма сујеверју овај гест никако није добар – не би требало да се тако понашате према ствари која би требало да буде ваш талисман и да вас штити од лоших људи и догађаја.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept