Početna » СУТРА ЈЕ ВАЖАН ДАН ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Излазе прелиминарне ранг листе.

СУТРА ЈЕ ВАЖАН ДАН ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Излазе прелиминарне ранг листе.

Могуће је уложити приговор у року од осам дана од дана објављивања на огласној таблиx

од Паланка данас
0 Коментар

Данас је био последњи дан за пензионере да се пријаве за доделу пакета солидарне помоћи а већ сутра, 30. априла, ће изаћи прелиминарне ранг листе.

Прелиминарна ранг-листа ће бити објављене на огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда 30. априла, а могуће је уложити приговор у року од осам дана од дана објављивања на огласној табли.За одлучивање по приговорима на ранг-листу, Савез пензионера и Удружење пензионера „Независност” формирају другостепену комисију, која почиње да ради 10. маја. Решавањем уложених приговора, утврђују се коначне ранг-листе, најкасније до 17. маја.

Приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству којима је пензија једини извор прихода а приоритет имају и старији пензионери.

Позив да се пријаве за ову помоћ су расписали Савез пензионера Србије и Удружења пензионера Србије „Независност”, преко својих општинских удружења и одбора, а средства је обезбедио Фонд ПИО.

Основни критеријум за доделу солидарне помоћи био је висина пензије, чији износ не може прелазити 24.987,67 динара.

Пакети солидарне помоћи ове године ће бити додељени раније него претходних година, од 20. маја, а све треба да буде завршено најкасније до 20. јуна.

Солидарна помоћ додељује се корисницима пензија у виду једнообразних, стандардизованих пакета.

ПИО фонд неће радити од 1. до 6. маја, исплата пензија почиње 7. маја

За пакете солидарне помоћи ове године је издвојено чак 111 милиона динара, а прошле године за ове намене утрошен је 51 милион динара.

У складу са изменама правилника, а имајући у виду и значајно већа средства која се ове године издвајају за друштвени стандард корисника пензија, очекује се да ће пакете солидарне помоћи током ове године добити знатно већи број корисника у односу на претходне године, како се процењује, најмање око 55.ооо њих.

У пакетима ће бити со, шећер, брашно, уље, пиринач, тестенина, супа, туњевина, сапун, зубна паста, детерџент.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept