Početna » СУТРА СА ЛИЧНОМ KАРТОМ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ ЧАK 7.000 ДИНАРА: Довољно је само да поседујете ОВО

СУТРА СА ЛИЧНОМ KАРТОМ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ ЧАK 7.000 ДИНАРА: Довољно је само да поседујете ОВО

До сада је укупно било око тридесетак исплата - најмања је била 20 пара, а највећа 1.279 динара

од Паланка данас
0 Коментар

Сви који до сада нису продавали бесплатне акције, које су од државе добили пре више од 10 година, само по основу дивиденде добили су у међувремену скоро 7.000 динара. И они већ сутра ујутро могу у Пошту по свој новац, а до краја године стиже им још око 800 динара. Сви они требало би у овом тренутку да имају по 5 акција НИС-а, једну акцију Аеродрома Никола Тесла и по 31 деоницу компаније Телеком.Ако нисте продали акције данас можете у „Пошту“ по својих 7.000 динара

Око 7. 000 динара су нам ове компаније током претходних година, и исплатиле по основу бесплатних акција које смо добили од државе. Реч је о дивиденди, односно новцу који је уплаћен на наменске рачуне у „Пошти“, неретко и на рачуне у другој банци, уколико су грађани и имали такав захтев.

До сада је укупно било око тридесетак исплата – најмања је била 20 пара, а највећа 1.279 динара. Прва исплата је била у 2012. а ускоро стиже и 600 динара за пет акција од НИС-а. О детаљима исплате компанија ће се накнадно огласити. Ускоро стиже и новац од дивиденде коју ће исплатити Телеком. По основу 31 деонице, на рачуне акционара опве компаније ће бити уплаћено још око 226 динара нето укупно.

Подизањем новца од дивиденде не губите бесплатне акције

Оно што је притом важно знати јесте да уколико данас или неки други дан подигнете својих око 7.000 динара, вама остају акције и могућност да и наредних година добијате новац од дивиденде. Практично, подизањем новца од дивиденди не губите ни право на акције, али ни право на дивиденду које ће компаније исплаћивати у будућности.

Истина јесте да многи грађани једноставно не знају, или се не сећају, имају ли бесплатне акције, јесу ли их продавали или подизали новац од дивиденде. Одговор за њих јесте да све то могу сазнати на шалтеру у Пошти.

Kако до новца од дивиденди од бесплатних акција?

Новац од дивиденде по основу бесплатних акција, најпластичније објашњено, једноставније је подићи него платити рачун. Све што је потребно јесте да на шалтеру у „Пошти“ тражите да подигнете новац од дивиденде по основу бесплатних акција. Једини документ који треба да имате јесте лична карта.

Данас, иначе, поседујемо акције три компаније – по пет акција НИС и једну акцију Аеродрома. Поседујемо и акције Телекома, али њима не можемо трговати на берзи, што значи да их не можемо продати, као што је случај са претходно две поменуте компаније.

Од бесплатних акција укупно 11.500 динара

У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну можете да имате нешто око 11.500 динара.

Једна акција НИС на Београдској берзи сада вреди 732 динара, а пет колико је сваки грађанин добио пре пуних десет година, укупно 3.660 динара. Акција Аеродрома вреди 2.040 динара, а грађанима је на рачун уплаћено и по 1.700 динара на основу акција Акционарског фонда.

С друге стране, новац од акција могуће је добити само уколико деонице продате, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају. Новац притом не добијате одмах, већ када ваше акције буду продате, а о томе информацију такође можете добити у Пошти.

Важно је знати да у случају да продате деонице губите право и на дивиденду и на акције.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept