Početna » СВАКИ ТРЕЋИ ЧОВЕК НЕ ДОБИЈЕ НАЗАД НОВАЦ КОЈИ ЈЕ ПОЗАЈМИО ПРИЈАТЕЉУ

СВАКИ ТРЕЋИ ЧОВЕК НЕ ДОБИЈЕ НАЗАД НОВАЦ КОЈИ ЈЕ ПОЗАЈМИО ПРИЈАТЕЉУ

од Паланка данас
0 Коментар

Никад не позајмљуј новац пријатељу, остаћеш и без друга и без пара – многи су се уверили у тачност ове изреке, али опет не могу да се извуку кад им блиска особа затражи 100 евра да „премости“ до следећег месеца или пет пута више јер им баш толико фали да купе ауто.Према једном истраживању, трећина испитаника који су новац позајмили блиској особи никада нису добили натраг своје паре. Скоро половини дуг је враћен делимично.

Да се не би десило да пореметите односе због новца, финансијски стручњаци саветују следећа правила у случају позајмице. Основно је „чист рачун, дуга љубав“ ма како вам то деловало безлично и сувише пословно. Направите писани или усмени уговор да после ни би било „јеси ми ти оно беше позајмио 200 или 300 евра?“

Обратите пажњу на детаље, попут рока отплате, поготово ако је већа позајмица у питању. Чудно јесте, али ова врста споразума штити ваш однос. Нагласите и да у случају неиспуњења обавезе никада више нећете позајмити новац дотичној особи.

И најважније – кад се једном опечете, не понављајте исту грешку, ма колико вам се пријатељ јадао.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept