Početna » ТРИ ГОДИНЕ ЗАБРАНЕ РАДА СВИМ ЛАЖНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Од 101 провераване парцеле на 99 уочене неправилности

ТРИ ГОДИНЕ ЗАБРАНЕ РАДА СВИМ ЛАЖНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Од 101 провераване парцеле на 99 уочене неправилности

Сви који су лажирали пријаве за субвенције пољопривредницима по хектару биће стављени у пасиван статус на три године и неће моћи да се баве пољопривредом.

Надлежни органи ће даље деловати сходно закону и зависно од тога какав је прекршај направљен, изјавила је министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.Како је министарка навела, од 101 пољопривредне парцеле која је проверавана, неправилност је уочена на њих 99 додајући да је од тог броја парцела 81 потпуно непољопривредна, јер се на њима ништа не гаји.

Неправилност код осталих 18 парцела огледала се у томе да су пољопривредници посадили једну културу, а пријавили другу.

„Они који су пријавили једну производњу, а баве се другом, неће бити кажњени, већ ће само добити опомену да у регистру наведу оно што стварно гаје. Али, они који су лажирали пријаве биће стављени у пасиван статус на три године и у том периоду неће моћи да се баве пољопривредом, а надлежни органи ће деловати даље сходно закону и зависно од тога какав је прекршај направљен. Наша идеја је да одвојимо праве пољопривреднике од оних који су узимали новац а конто пољопривреде, а заправо се пољопривредом не баве“, навела је Танасковић.

Како је министарка најавила, следећи корак је регистар животиња.

„Разлог зашто се субвенције за сточаре не исплаћују у року од 15 дана, како би иначе могли да исплаћујемо, јесте тај што проверавамо регистар животиња, односно сваки поднети захтев“, истакла је Танасковић.

АgronewsYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept