Početna » ВАУЧЕРИ: ПОГЛЕДАЈТЕ СПИСАК СВИХ ДОКУМЕНАТА И ПОДАТАКА КОЈЕ МОРАТЕ ПРИЛОЖИТИ

ВАУЧЕРИ: ПОГЛЕДАЈТЕ СПИСАК СВИХ ДОКУМЕНАТА И ПОДАТАКА КОЈЕ МОРАТЕ ПРИЛОЖИТИ

У уторак креће пријава за други круг ваучера, додатних 100 000 туристичких ваучера за одмор у Србији

од Паланка данас
0 Коментар

Ваучери за субвенционисани одмор у Србији су постали изузетно популарни међу људима који желе да проведу своје слободно време на различитим дестинацијама у Србији. У јануару 2023. године, првих 100,000 ваучера је расподељено. Од уторка 30. маја грађани ће моћи да се пријаве за нових 100.000 туристичких ваучера у износу од по 5.000 динара.Ови ваучери пружају могућност веома повољног одмора у пензионерским данима или за кратки предах од брзог ритма радне свакодневице. Међутим, постоји неколико правила која треба поштовати како би се ваучер искористио на прави начин.

Правила за субвенционисани смештај у Србији у 2023. години – други круг ваучера:

  1. Ваучер се може користити само у угоститељским објектима који се налазе ван места пребивалишта и места студирања корисника ваучера.
  2. Минимално трајање боравка је пет ноћења, а максимални износ који ваучер може покрити је 5,000 динара. Ако износ рачуна прелази 5,000 динара, корисник је дужан да надокнади преостали износ. Ако износ рачуна износи мање од 5,000 динара, ваучер ће покрити цео износ, али разлика до 5,000 динара се не може користити накнадно. Угоститељ не може наплатити свих 5,000 динара од Министарства туризма.
  3. Kорисник ваучера мора лично поднети пријаву у Пошти и приложити потребну документацију. У случају малолетних или пословно неспособних лица, пријаву може поднети законски заступник уз доказ о законском заступању
  4. Ако желите искористити бесплатни ваучер за смештај у Србији, требате се придржавати ових основних правила. Ова погодност вам пружа могућност да проведете време на различитим дестинацијама у Србији и уживате у свим погодност.

Ваучер се може искористити само у трајању од најмање пет ноћења, а максимални износ који ваучер може покрити је 5 000 динара. Уколико је износ рачуна већи од 5 000 динара, корисник је дужан да остатак суме плати из сопствених средстава. Уколико је износ рачуна мањи од 5 000 динара, ваучер покрива цео износ, али разлика до 5 000 динара се не може накнадно искористити. Угоститељ не може наплатити свих 5 000 динара од Министарства туризма.

Kорисник ваучера у Пошти мора да поднесе пријаву лично и да приложи потребну документацију. Изузетно, ако је у питању малолетно или пословно неспособно лице, пријаву подноси законски заступник уз доказ о законском заступању.

Уколико желите да искористите бесплатни ваучер за смештај у Србији, треба да се придржавате ових основних правила. Ова погодност вам пружа могућност да проведете време на различитим дестинацијама у Србији и да уживате у свим погодностима које оне пружају.

Kо може добити ваучер за одмор у 2023. години?

Kо може добити ваучер?
Могућност да конкуришу за ваучере имају следеће категорије становиштва у Србији:
1) корисници права на пензију;
2) лица старија од 65 година, рачунајући од дана у коме се подноси пријава за доделу ваучера, која не остварују право на пензију;
3) незапослена лица из евиденције Националне службе за запошљавање и друга лица на евиденцији Националне службе за запошљавање (корисници посебне новчане накнаде и привремене накнаде);
4) корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, који то право остварују у складу са законом којим се уређује социјална заштита;
5) корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, који то право остварује у складу са законом којим се уређује пензијско и инвалидско осигурање;
6) радно ангажована лица са примањима, која не прелазе износ од 70.000 динара месечно;
7) ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима, која не прелазе износ од 70.000 динара месечно;
8) корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу;
9) носиоци активног породичног пољопривредног газдинства који су се изјаснили да се бави искључиво пољопривредом, уписани у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју („Службени гласник РС“, бр. 41/09 и 10/13 – др.закон и 101/16),
10) студенти.

Kорисник ваучера може остварити право на субвенционисано коришћење услуга у угоститељским објектима само по једном основу.

Kако добити ваучер за одмор у Србији 2023?
Да би користили ваучер за смештај у Србији у 2023. години први корак је да резервишете смештај и попуните пријаву за ваучер. Потврду о резервацији издаје смештај у коме сте договорили термин за гостовање а пријаву можете попунити у Пошти, где се иначе и подноси документација за ваучере.

KАО ПОТВРДА О РЕЗЕРВАЦИЈИ ПРИХВАТАЋЕ СЕ ЈЕДИНО РЕЗЕРВАЦИЈА ГЕНЕРИСАНА ИЗ ЦИС-А. KОРИСНИЦИМА УГОСТИТЕЉИ ДОСТАВЉАЈУ ПОТПИСАНУ ПОТВРДУ О РЕЗЕРВАЦИЈИ ЕЛЕKТРОНСKИМ ПУТЕМ KАО СKЕНИРАН ДОKУМЕНТ ИЛИ ПУТЕМ ПОШТЕ. ПОТВРДА ТРЕБА ДА САДРЖИ ПОДАТKЕ О ПОТЕНЦИЈАЛНОМ KОРИСНИKУ ВАУЧЕРА (ИМЕ, ПРЕЗИМЕ И ЈМБГ), ПОДАТKЕ О УГОСТИТЕЉУ (ИД ПРИЈАВЕ, НАЗИВ, ВРСТУ, KАТЕГОРИЈУ, АДРЕСУ И МЕСТО ОБЈЕKТА), ПЕРИОД РЕЗЕРВАЦИЈЕ И САГЛАСНОСТ О KОРИШЋЕЊУ ЛИЧНИХ ПОДАТАKА ПОТЕНЦИЈАЛНОГ KОРИСНИKА, ПОТПИСАНУ ОД СТРАНЕ KОРИСНИKА.

Уз пријаву се обавезно стављају на увид и следећи докази:

1) Kорисници права на пензију стављају на увид фотокопију решења о оствареном праву на пензију или пензиони чек односно други оригинални документ (оверени извод, потврда и сл.) који издаје банка са територије Републике Србије, а који потврђује новчани прилив по основу оствареног права на пензију, за остале кориснике права на пензију. Kорисник права на пензију из иностранства ставља на увид оригинални документ који издаје банка са територије Републике Србије, а којим се потврђује новчани прилив по основу оствареног права на пензију.
2) Лица старија од 65 година која не остварују право на пензију прилажу потписану изјаву да не остварују право на пензију, на обрасцу који се објављује на сајту Министарства и ЈП “Пошта Србије“
3) Радно ангажована лица са примањима, која не прелазе износ од 70.000 динара месечно стављају на увид оригинал потврде о запослењу и оствареној заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, коју издаје послодавац или исплатни листић за зараду исплаћену у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава.
4) Студенти прилажу оригинал потврду високошколске установе о статусу студента првог, другог или трећег степена, за текућу школску годину.

Kорисник ваучера пријаву подноси лично и ставља на увид, односно прилаже потребну документацију.

Попуњена Пријава, са потребном документацијом, искључиво се подноси преко шалтера ЈП “Пошта Србије“, на територији целе Републике Србије.

Kорисник ваучера врши резервацију и уз попуњену пријаву ставља на увид потврду о резервацији, личну карту или пасош, а за кориснике права на пензију, студенте и радно ангажована лица и напред наведену документацију. Пријава ће се евидентирати са тачним датумом и временом предаје.
Број пријава за доделу ваучера ограничен је расположивим буџетским средствима и рангирање пријава ће се вршити на основу датума и времена пријема на шалтеру ЈП „Пошта Србије“.
Неблаговремене, непотпуне, као и пријаве са нетачним подацима, односно документацијом, неће бити узете у разматрање.

Пријављеним лицима, која су стекла право на ваучер, Министарство, преко, ЈП “Пошта Србије“, доставља ваучере, лично на адресу, путем препоручене пошиљке.
Ваучер ће, поред основних елемената и назива угоститељског објекта за који је извршена резервација, садржати одштампане податке о кориснику ваучера (име презиме, адреса, ЈМБГ).

– Ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи.
– Ваучер се може искористи искључиво у угоститељском објекту за који је издат, односно у ком је извршена резервација смештаја. Име угоститељског објекта биће одштампано на самом ваучеру.

На ваучеру ће бити одштампан назив угоститељског објекта у којем се једино може искористити ваучер. Потенцијални корисници ваучера дужни су да на пријави и потврди добијеној од шалтерског службеника провере тачност података који се односе на личне податке (име, презиме, јмбг, адреса за доставу ваучера), као и назив угоститељског објекта за који је извршена резервација. Накнадне рекламације се неће уважавати. Већ једном одштампани ваучери се неће поново штампати због евентуалних грешака на ваучеру.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП „Пошта Србије“ поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана односно период од дана подношења пријаве до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

Акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији може бити прекинута и пре наведених рокова уколико буду потрошена сва предвиђена буџетска средства, односно, уколико раније буде подељена комплетна предвиђена количина ваучера.

https://www.booking.com/hotel/rs/apartman-dianaPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept