Početna » ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ПРИЛИКОМ ПРЕДАЈЕ ПОЛИСЕ ОСИГУРАЊА

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ПРИЛИКОМ ПРЕДАЈЕ ПОЛИСЕ ОСИГУРАЊА

Министарство пољопривреде објавило је додатне информације намењене пољопривредним произвођачима за пријаву за премију осигурања за ову годину.Јавни позив за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња за 2023, расписан је 16. октобра и траје до 15. новембра.

Како је објављено на сајту министарства, пољопривредни произвођачи приликом пријављивања на овај јавни позив треба посебно да обрате пажњу да се подаци који су наведени на полиси подударају са подацима у еРПГ и катастру. То је, како наглашавају, најбитнија ставка како би средства могла да се аутоматски уплаћују без потребе за ручном провером.

Додаје се да пажња мора да се обрати и на то да биљне културе наведене у еРПГ и оне наведене у полиси такође буду усклађене. Истиче се и да полисе осигурања морају бити плаћене пре него што пољопривредници ступе у поступак пријаве за ту врсту субвенције.

Јавни позив за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања обухвата подстицаје за осигурање ратарских, повртарских и воћарских култура, винове лозе и хмеља, расадника, као и осигурање животиња.
Министарство пољопривреде подсећа да је највиши укупни износ који корисник подстицаја може да оствари у једној календарској години 2,5 милиона динара.
Извор: Танјуг

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept