Početna » (ВИДЕО) ДР БЕГОВИЋ У ПОСЕТИ ИНСТИТУТУ ЗА ПОВРТАРСТВО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) ДР БЕГОВИЋ У ПОСЕТИ ИНСТИТУТУ ЗА ПОВРТАРСТВО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Делегација Министарства науке, технолошког развоја и иновација на челу са министром др Јеленом Беговић састала се са председником општине Смедеревска Паланка Николом Вученом, а затим је обишла Институт за повртарство Смедеревска Паланка

од Паланка данас
0 Коментар

Посета је спроведена као део ширег плана за обилазак свих института који раде у Републици Србији и детаљног упознавања са њиховим радом и проблемима.“Дошли смо да разговрамо са директором, управним одбором и истраживачима како бисмо увидели на који начин можемо да унапредимо овај институт, и ми као Влада Републике Србије, али и у сарадњи са општином Смедеревска Паланка. Проценићемо развојни, продајни и научноистраживачки потенцијал Института, и заинтересовани смо и да се упознамо са њиховим изазовима у пословању“, рекла је др Јелена Беговић. ”Желимо да сазнамо које су ваше стратегије, на који начин размишљате, као и како ми као Министарство можемо да вас подржимо. Не смемо заборавити да је стечено знање суво злато, чак и у времену брзог развоја технологије”, рекла је она.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен истакао је да је ова посета делегације показатељ бриге Владе Републике Србије и Министарства науке, технолошког развоја и иновација за све локалне самоуправе. “Уверен сам да ћемо заједничким напорима успети да помогнемо Институту и да га вратимо на ону позицију који је некада имао”, рекао је Вучен.

Директор Института за повртарство Смедеревска Паланка др Ненад Ђурић истакао је колико је значајан ангажман и интересовање Министарства науке, технолошког развоја и иновација за рад овог института. ,,Ово је историјска посета, прва посета једног министра нашем институту, која представља ветар у леђа, а верујемо и да је то показатељ да смо на добром путу. Нажалост ситуација није била најсјајнија, али успели смо да се покренемо. Уколико наставимо у овом правцу и уз помоћ и подршку министарства неће бити никаквих проблема”, назначио је др Ђурић.

Министарка др Беговић је за локалне медије истакла значај овог института за читаву земљу. “Није лако издржати притиске савременог доба. Глобално тржиште је сурово. Развојем инфраструктуре обезбедићемо окружење за рад и живот младих људи у Републици Србији.“Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept