Početna » (ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ПАНТА РЕИ“ НЕМАЊЕ МАРУНОВИЋА У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

(ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „ПАНТА РЕИ“ НЕМАЊЕ МАРУНОВИЋА У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

од Паланка данас
0 Коментар

У Галерију савремене уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци посетиoци ће од овог четвртка моћи да погледају радове Немање Марунића на изложби под називом „Панта реи“.

Иако речи не могу дочарати утисак који оставља, Ива Љесар је написала: „Ако се сјетимо шта је, и не тако давно, написао један словенски алпиниста, Нејц Заплотник:
Тко тражи циљ, остати ће празан кад га досегне, тко пак нађе пут, циљ ће увијек носити у себи, мислим да ћемо много јасније сагледати Немањине слике. Није ни најмање случајно поређење алпинисте и нашег умјетника. Напротив, њихови путеви су сличнии. Трновити, слојевити, дуги, непредвидиви, пуни тешких бура али и прелијепих пејзажа видљивих само с неких других, њима знаних, висина.“
Немања Марунић, магистар сликарства, рођен је 1981. у Београду. Дипломирао 2005. у класи проф. Чедомира Васића, магистрирао 2009. у класи проф. Велизара Kрстића на факултету Ликовних уметности у Београду. Члан је УЛУС-а од 2005.

Самостални уметник од 2006. Члан је и живописачке радионице протомајстора Драгомира Марунића. Носилац је одликовања Грамата Патријарха српског Иринеја и ордена „Др Никодим Милаш“.

Добитник је награде за мозаик ФЛУ – Београд, 2004, “Награде из фонда Јанушевић” ФЛУ – Београд, 2005, финалиста на отвореном конкурсу за фотографију, “Фасцинантно” – Мерцедес Бенц, Србија, финалиста на отвореном конкурску за уметничко дело “Хуго Бос”. Живи и ради у Београду.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept