Početna » ЗА БЕЗБЕДНОСТ СВИХ НАС: Од 09. до 15. октобра АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ, НА УДАРУ И ПЕШАЦИ

ЗА БЕЗБЕДНОСТ СВИХ НАС: Од 09. до 15. октобра АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ, НА УДАРУ И ПЕШАЦИ

У ПЕРИОДУ од 09. до 15. октобра 2023. године, у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), биће спроведена међународна акција под називом „Фокус на путу“ (Focus on the Road).

од Паланка данас
0 Коментар

Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја непрописног коришћење мобилног телефона од стране возача, као и непрописног коришћења мобилног телефона и слушалица од стране пешака приликом преласка коловоза.Коришћење мобилног телефона током вожње повећава ризик од саобраћајне незгоде за четири до чак двадесет пута, што чини овај прекршај једним од тренутно највећих проблема безбедности саобраћаја на путевима.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, око 5% пешака непрописно користи мобилни телефон или слушалице приликом преласка коловоза, док се проценат возача који непрописно користе мобилни телефон за време вожње креће од 4% до 15%, у зависности од врсте возила.

Полицијски службеници саобраћајне полиције од почетка ове године санкционисали су око 38.000 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње и око 2.500 пешака због непрописног коришћења телефона или слушалица.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept