Početna » ЗА ОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ПУНОЛЕТНИ ГРАЂАНИ КОЈИ ИМАЈУ МАЊЕ ОД 45 ГОДИНА: Ово су сви услови

ЗА ОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ПУНОЛЕТНИ ГРАЂАНИ КОЈИ ИМАЈУ МАЊЕ ОД 45 ГОДИНА: Ово су сви услови

Они који су заинтересовани за куће на селу самостално бирају кућу у било ком делу Србије

од Паланка данас
0 Коментар

И ове године грађани Србије имају прилику да добију 10.000 евра и кућу са имањем на селу.Пријаве су почеле пре тачно недељу дана, у суботу 13. јануара, али је битно нагласити да за ову помоћ државе не могу да се пријаве баш сви, те да је неопходно испунити одређене услове.

Сеоском кућом са окућницом у оквиру овог Програма Министарства за бригу о селу сматра се кућа са економским двориштем, које се налази на истој катастарској парцели као и сеоска кућа или на суседним парцелама у односу на сеоску кућу.

Могу да конкуришу пунолетни грађани који имају мање од 45 година, а битно је да припадају некој од категорија: појединац, самохрани родитељ, брачни пар, ванбрачни партнери.

Они који су заинтересовани за куће на селу самостално бирају кућу у било ком делу Србије, а вредност (до 1,2 милиона динара) процењује јединица локалне самоуправе.

Следећи корак је конкурисање, а Министарство за бригу о селу одобрава неопходна средства, новац уплаћује општини, а општина продавцу.

Након тога потписују уговор код јавног бележника. Услов је и да нису у претходних пет година прометовали – продали непокретност.

Неопходно је да куће имају струју, воду, канализацију (септичку јаму), а да село има бар један од објеката друштвеног стандарда (продавницу, пошту, амбуланту, школу…).Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept