Početna » ЗА ПРВО ДЕТЕ 500.000, ЗА ДРУГО 600.000 ДИНАРА: Посебне награде за мајке са више деце – Вучић најавио просечне плате од 1400 евра, пензије 650 евра

ЗА ПРВО ДЕТЕ 500.000, ЗА ДРУГО 600.000 ДИНАРА: Посебне награде за мајке са више деце – Вучић најавио просечне плате од 1400 евра, пензије 650 евра

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић, у Палати "Србија", представља план "Србија 2027 - скок у будућност".

од Паланка данас
0 Коментар

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић рекао је да ће за прворођено дете бити 500.000 динара, за друго дете 600.000 динара одмах од државе. До сада смо издвајали за прворођено дете 378.000, а од сада ће се за прворођено дете добијати 500.000 динара од државе.– За друго ће бити подршка 600.000 динара од државе! То је огромна разлика у односу на протекли период. Посебне награде ће бити обезбеђене за оне који, попут госпође Филић имају много деце. То су људи који размишљају о будућности наше државе. На овоме морамо да радимо да би Србија постојала. Све оно што радимо неће вредети ништа ако не будемо имали деце – казао је Вучић.

Крајем ове године просечна плата ће бити 958 евра, 2025. године први пут ће просечна плата прећи 1000 евра, а 2027. године предвиђено је да буде 1.400 евра, најавио је Вучић.

– За ово има неколико важних услова. Планирана стопа раста је 3,5 одсто, а наредне две године још 4 одсто. Желим да кажем да ћемо се постарати да све пројекте које радимо, радимо да бисмо повећали стопу раста. Да бисмо повећали животни стандард грађана, и до сада смо показали да умемо да чувамо нашу економију. Позивам и приватни сектор да нам помогне. Човек је узео хотел Славију и рекао да ће све средити до Еxпа. Свака част, а ми ћемо гледати да помогнемо на сваки начин – додао је председник.

Вучић је рекао да све ово ради због младих, и истакао је да ће услови живота бити много бољи, позивајући људе који су отишли у иностранство да се врате у земљу.

– Што се пензионера тиче, просечна пензија ове године је била 391 евро, а до краја 2027. године, очекујемо да ће пензија бити 650 евра. То ће бити квантни скок, скок у будућност, за наше пензионере – истиче он.

Вучић је истакао да је данас велики дан, и каже да је напорно рађено на овом плану.

– Трудили смо се да представимо нашој Србији све оно што ћемо да учинимо у наредне четири године. План са којим излазимо пред грађане Србије је свеобухватан, амбициозан, са много ентузијазма је урађен. Све што смо постигли је ништа, у поређењу са оним што планирамо да учинимо у наредне четири године – казао је он.

План предвиђа шест приоритета: подизање животног стандарда грађана, убрзану модернизацију земље, развој инфраструктуре, индустријализацију, пољопривреду и животну средину, под пет интегрални развој и „Еxпо 2027“.

Вучић је додао и да данас неће говорити о војсци и полицији, и да ће у фебруару бити представљено шта ће бити урађено за органе безбедности.

Говорећи о искорењивању сиромаштва, што се како Вучић каже мери чудним критеријумима, на истом смо нивоу као Италија.

– Ми смо стопу сиромаштва спустили на 20 посто, желимо да 2027. спустимо на 16,7, чиме бисмо били изнад просечних вредности земаља ЕУ. Имате више земаља у Европи које имају већу стопу ризика од сиромаштва него Србија, чак и неке од најразвијенијих земаља. То не значи да смо богатији, него да смо мало више водили рачуна о сиромашнијима – рекао је Вучић.

– Ми у наредне четири године планирамо веровали или не, да само за ове пројекте, и ово што желимо да остваримо, уложимо укупно 17.8 милијарди евра. То је на нивоу једног годишњег буџета. А ниједне секунде јавни дуг не сме прећи ниво Мастрихта – казао је он.

Крајем ове године просечна плата ће бити 958 евра, 2025. године први пут ће просечна плата прећи 1000 евра, а 2027. године предвиђено је да буде 1.400 евра.

Вучић је најавио да ће бити изграђено 23 нових вртића и чак 67 нових школа. – Градићемо школе, а прва је пример школа Светозар Марковић у Сјеници. Школа која има базен, скоро 15 милиона евра смо уложили. Колико ове године крећемо у изграду 23 нових вртића и 67 нових школа! Имамо све пројекте, све ускоро креће да се гради и мислим да је то једно најлепше улагање које имамо – рекао је председник.

Говорећи о изградњи саобраћајница и пруга, каже да је од 2012 год данас изграђено 468 км путева, а да је план да укупно буде изграђено 955 км до 2027 године.

– А од 1945. до 2012. године је изграђено готово дупло мање. Остало нам је од Кошева до Прељине, деоницу, биће готова до 2025. године. Следећи је Паковраће-Пожега, остало нам је 19,5 км, и то ће бити готово до 1. октобра ове године. Деоница Сремска Рача-Кузмин у дужини од 19 км, са мостом у Сремској Рачи, бити завршена до краја 2025. године. Фрушкогорски коридор, укупно 47,5 км, биће урађен до јуна 2026. године – рекао је он.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept