Početna » ЗА ПРВО ДЕТЕ 500.000, ЗА ДРУГО 600.000 ДИНАРА: Посебне награде за мајке са више деце – Вучић најавио просечне плате од 1400 евра, пензије 650 евра

ЗА ПРВО ДЕТЕ 500.000, ЗА ДРУГО 600.000 ДИНАРА: Посебне награде за мајке са више деце – Вучић најавио просечне плате од 1400 евра, пензије 650 евра

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић, у Палати "Србија", представља план "Србија 2027 - скок у будућност".

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић рекао је да ће за прворођено дете бити 500.000 динара, за друго дете 600.000 динара одмах од државе. До сада смо издвајали за прворођено дете 378.000, а од сада ће се за прворођено дете добијати 500.000 динара од државе.– За друго ће бити подршка 600.000 динара од државе! То је огромна разлика у односу на протекли период. Посебне награде ће бити обезбеђене за оне који, попут госпође Филић имају много деце. То су људи који размишљају о будућности наше државе. На овоме морамо да радимо да би Србија постојала. Све оно што радимо неће вредети ништа ако не будемо имали деце – казао је Вучић.

Крајем ове године просечна плата ће бити 958 евра, 2025. године први пут ће просечна плата прећи 1000 евра, а 2027. године предвиђено је да буде 1.400 евра, најавио је Вучић.

– За ово има неколико важних услова. Планирана стопа раста је 3,5 одсто, а наредне две године још 4 одсто. Желим да кажем да ћемо се постарати да све пројекте које радимо, радимо да бисмо повећали стопу раста. Да бисмо повећали животни стандард грађана, и до сада смо показали да умемо да чувамо нашу економију. Позивам и приватни сектор да нам помогне. Човек је узео хотел Славију и рекао да ће све средити до Еxпа. Свака част, а ми ћемо гледати да помогнемо на сваки начин – додао је председник.

Вучић је рекао да све ово ради због младих, и истакао је да ће услови живота бити много бољи, позивајући људе који су отишли у иностранство да се врате у земљу.

– Што се пензионера тиче, просечна пензија ове године је била 391 евро, а до краја 2027. године, очекујемо да ће пензија бити 650 евра. То ће бити квантни скок, скок у будућност, за наше пензионере – истиче он.

Вучић је истакао да је данас велики дан, и каже да је напорно рађено на овом плану.

– Трудили смо се да представимо нашој Србији све оно што ћемо да учинимо у наредне четири године. План са којим излазимо пред грађане Србије је свеобухватан, амбициозан, са много ентузијазма је урађен. Све што смо постигли је ништа, у поређењу са оним што планирамо да учинимо у наредне четири године – казао је он.

План предвиђа шест приоритета: подизање животног стандарда грађана, убрзану модернизацију земље, развој инфраструктуре, индустријализацију, пољопривреду и животну средину, под пет интегрални развој и „Еxпо 2027“.

Вучић је додао и да данас неће говорити о војсци и полицији, и да ће у фебруару бити представљено шта ће бити урађено за органе безбедности.

Говорећи о искорењивању сиромаштва, што се како Вучић каже мери чудним критеријумима, на истом смо нивоу као Италија.

– Ми смо стопу сиромаштва спустили на 20 посто, желимо да 2027. спустимо на 16,7, чиме бисмо били изнад просечних вредности земаља ЕУ. Имате више земаља у Европи које имају већу стопу ризика од сиромаштва него Србија, чак и неке од најразвијенијих земаља. То не значи да смо богатији, него да смо мало више водили рачуна о сиромашнијима – рекао је Вучић.

– Ми у наредне четири године планирамо веровали или не, да само за ове пројекте, и ово што желимо да остваримо, уложимо укупно 17.8 милијарди евра. То је на нивоу једног годишњег буџета. А ниједне секунде јавни дуг не сме прећи ниво Мастрихта – казао је он.

Крајем ове године просечна плата ће бити 958 евра, 2025. године први пут ће просечна плата прећи 1000 евра, а 2027. године предвиђено је да буде 1.400 евра.

Вучић је најавио да ће бити изграђено 23 нових вртића и чак 67 нових школа. – Градићемо школе, а прва је пример школа Светозар Марковић у Сјеници. Школа која има базен, скоро 15 милиона евра смо уложили. Колико ове године крећемо у изграду 23 нових вртића и 67 нових школа! Имамо све пројекте, све ускоро креће да се гради и мислим да је то једно најлепше улагање које имамо – рекао је председник.

Говорећи о изградњи саобраћајница и пруга, каже да је од 2012 год данас изграђено 468 км путева, а да је план да укупно буде изграђено 955 км до 2027 године.

– А од 1945. до 2012. године је изграђено готово дупло мање. Остало нам је од Кошева до Прељине, деоницу, биће готова до 2025. године. Следећи је Паковраће-Пожега, остало нам је 19,5 км, и то ће бити готово до 1. октобра ове године. Деоница Сремска Рача-Кузмин у дужини од 19 км, са мостом у Сремској Рачи, бити завршена до краја 2025. године. Фрушкогорски коридор, укупно 47,5 км, биће урађен до јуна 2026. године – рекао је он.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept