Početna » ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА: Позивам жене да пријаве неадекватне лекарске приступе према породиљама

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА: Позивам жене да пријаве неадекватне лекарске приступе према породиљама

Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао је данас све жене, које су се током последњих шест месеци суочиле са неадекватним лекарским приступом током порођаја, да се обрате тој институцији како би се утврдила одговорност у погледу несавесног поступања према породиљама у гинеколошко-акушерским здравственим установама, било да је реч о вербалном насиљу или медицинском немару.

од Паланка данас
0 Коментар

„Док се држава бори за свако дете, јер као друштво старимо, постоје и они који који уместо да буду носиоци те подршке и искрене бриге за живот будуће мајке и њеног детета, чине да се порођај пре доживљава као непријатно искуство него као природан чин и један од најрадоснијих тренутака у животу жене. Томе се мора стати на пут, јер због појединачних случајева сви плаћају цену, и пацијенти и медицинска струка“, рекао је Пашалић.Он је подсетио да је право на здравље у корпусу основних људских права, али да пракса неретко показује супротно.

Зато је, како је навео, потребно успоставити механизме који би грађанима указали на права која имају, као и коме могу да се обрате уколико сматрају да предвиђена лекарска услуга представља њихово кршење или угрожава њихово здравље.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept