Početna » “ЗАВРНИ РУКАВЕ” И ОЧИСТИ ДЕПОНИЈЕ У СВОМ КРАЈУ 22. АПРИЛА

„ЗАВРНИ РУКАВЕ“ И ОЧИСТИ ДЕПОНИЈЕ У СВОМ КРАЈУ 22. АПРИЛА

Еколошка акција „Заврни рукаве“ биће настављена у суботу 22. априла. Биће ово њено десето издање, а организатори се надају да ће бити оборен раније постављени рекорд од 2.500 људи који су радили на 54 локације у 30 места широм Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

„Заврни рукаве“ је национална кампања чишћења Србије која се одржава неколико пута годишње. Циљ је да се што више организација, група грађана и индивидуалаца окупи да за један дан, на више места по целој Србији, чисте у исто време. По узору на Летс до ит Естониа 2008, када је Естонија за један дан очистила целу земљи, као Лет’с Цлеан Словениа 2012 када је 250.000 Словенаца , дносно 13% популације, изашло и очистило Словенију од дивљих депонија.„Заврни рукаве“ не тежи чишћењу целе Србије од смећа јер то није могуће, али тежи омасовљењу свести са великим проблемом нерегулисаних депонија и смећа у природи који имамо, као и мобилизацију грађана која показује једну критичну масу жељну институционалних промена.

У току је пријављивање локација на сајту https://zavrnirukave.rs/

У акцији „Заврни рукаве“ може се учествовати на два начина, као волонтер или као вођа локације. Одговорности вође локације можете да видите овде.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept