Početna » 1. ДЕЦЕМБРА ИСПЛАТА КОРИСНИЦИМА СОЦИЈАЛНЕ ПОМОЋИ ПО 10.000 ДИНАРА

1. ДЕЦЕМБРА ИСПЛАТА КОРИСНИЦИМА СОЦИЈАЛНЕ ПОМОЋИ ПО 10.000 ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар

Министар финансија Синиша Мали најавио је исплату једнократне новчане помоћи од 10.000 динара за кориснике социјалне помоћи, као и за особе са посебним потребама које примају новчану подршку за туђу негу и помоћ. Исплата ће се обавити 1. децембра.Лица која су корисници права на “туђу негу и помоћ” ће 1. децембра добити по 10.000 динара, написао је Мали на свом инстаграм профилу.

Ова иницијатива обухвата око 170.000 корисника социјалне помоћи широм Србије, пружајући додатну подршку онима којима је то потребно. Поред корисника социјалне помоћи, новчана помоћ ће бити уплаћена и особама које су слепе, дементне, као и старијим људима са неизлечивим болестима. Укупно, око 51.000 ових појединаца ће добити помоћ истог датума.

Министар Мали истакао је значај ове подршке која је усмерена ка најрањивијим групама у друштву.

Kада ће ко добити новац не може се прецизирати јер још увек није прецизиран начин исплате. Верује се да ће и овај пут, исплата бити везана за банку у којој имате рачун.

Оно што је за сада познато, да ће, када су у питању корисници социјалне помоћи, помоћ ће бити уплаћена носиоцу домаћинства, ономе који прима помоћ на свој рачун.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept