Početna » АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ РАСПИСАО ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ: Желим свима добар резултат, а за грађане Србије је важно да најбољи победе

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ РАСПИСАО ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ: Желим свима добар резултат, а за грађане Србије је важно да најбољи победе

Председник Србије Александар Вучић распустио је актуелни састав Народне скупштине Србије и расписао ванредне парламентарне изборе за недељу 17. децембар.

од Паланка данас
0 Коментар

– Поштовани грађани, на основу члана 109, став 1 и 5 Устава Републике Србије, и на основу члана 21, став 1 Закона о председнику републике, на образложени предлог Владе од 30. октобра 2023. године, доносим указ о распуштању Народне скупштине Републике Србије. Под један, распуштам Народну скупштину изабрану 3. априла 2022. године. Под два, овај указ ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику.На основу члана 109, став 6 Устава Републике Србије, члана 20, став 3 Закона о председнику републике и члана 59 Закона о избору народних посланика, доносим одлуку о расписивању избора за народне посланике. Под један, расписујем изборе за народне посланике за 17. децембар. Под два, рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке. Под три, изборе за народне посланике спровешће органи за спровођење избора на основу одредаба закона. Под четири, ова одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику – изјавио је председник Вучић.

„Поштовани грађани Републике Србије, желим вам срећне изборе. Живимо у временима која су тешка за цео све. У времену глобалних изозова ратова и сукоба. У времену у којем сви требамо да будемо уједињени у очувању националних интереса Србије. У времену  када ћемо бити под многим притисцима, како због нашег односа према Косову и Метохији, тако и због регионалних и глобалних питања. Веома је важно да Србија сачува мир, сачува стабилност, али и да сачува унутрашњу кохезију, покаже сву демократичност. Рекао бих да је ова кампања прилика да на цивилизован начин представимо грађанима различите идеје, програме и политике“, нагласио је Вучић.

Додао је да та камапања треба да буде такмичење које никада неће угрозити наше виталне државне и националне интересе.

„Желим свим учесницима у предстојећој кампањи добар резултат у представљању својих идеја и својих политичких циљева. Желим им да све то чине на демократски и цивилизован начин, а за грађане Србије је важно да најбољи победе, да најбољи идеје и програми победе. Уверен сам да и овом изборима учвршћујемо демократију у Србији и истовремено обезбеђујемо сигуран пут у будућност нашој деци и нашој земљи. Живела Србија, нека су вам срећни избори,“ поручио је Вучић.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept