Početna » БОЛОВАЊЕ 30 ДАНА БЕЗ KОМИСИЈЕ! Вучић се сложио са Даницом Грујичић

БОЛОВАЊЕ 30 ДАНА БЕЗ KОМИСИЈЕ! Вучић се сложио са Даницом Грујичић

Вучић је рекао да је она "потпуно у праву"

од Паланка данас
0 Коментар

Председник Србије Александар Вучић говорио је о предлогу министарке здравља Данице Грујић да се боловање смањи на 15 дана уместо досадашњих 60.

Вучић је рекао да је она „потпуно у праву“ и најавио је да ће боловање без комисије бити повећано на 30 дана.„Министарка Даница Грујичић је у праву када предлаже да боловања дужа од 15 дана треба да одобрава комисија, а важно у том предлогу је да се то неће односити на онколошке и друге болеснике. 57. и 58. дана се нагло опораве људи, 91 одсто људи се опорави. Сви знају о чему се ради. Повећаћемо са 15 на 30 дана, без комисија. Узели смо у обзир критике грађана. Неће се односити на онколошке пацијенте, на труднице и оне који су непосредно извршили операције“, рекао је Вучић.

Да подсетимо, она је у разговору за „Политику“ саопштила да ће, убудуће, лекар опште праксе моћи пацијенту да отвори боловање на најдуже две недеље, а не два месеца као што је био случај досада. Она је имала примедбе на могућност да неко буде на боловању два месеца без провере комисије.

“Лекар опште медицине убудуће ће моћи да отвори боловање пацијенту најдуже две недеље, а не, као што је био случај до сада, два месеца”, рекла је министарка здравља.

Она се нада да ће тиме успети да се спречи могућност злоупотребе. Истакла је да је већ припремљен предлог измене Закона о здравственом осигурању.

“Привреда је имала велике примедбе на могућност да неко буде на боловању два месеца без провере комисије. Много је чудно да је излечење највећег броја пацијената било баш 58. дана од тренутка отварања боловања, тј. баш онда када више не могу да буду на боловању без одлуке комисије. Јасно је о чему се ту ради. Надам се да ћемо успети да спречимо могуће злоупотребе. Kонтрола ће фактички бити на комисијама. Изузетак су онколошки пацијенти који пролазе вишемесечну терапију или пацијенти који су тек изашли из болнице после тешке кардиохируршке операције. Почећемо више да контролишемо боловања”, додала је она.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept