Početna » ЦЕНЕ ПУТАРИНА У СРБИЈИ: Ево где је бесплатна до 1. јануара, а на ОВИМ путевима ћемо морати ускоро да их плаћамо

ЦЕНЕ ПУТАРИНА У СРБИЈИ: Ево где је бесплатна до 1. јануара, а на ОВИМ путевима ћемо морати ускоро да их плаћамо

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је у више наврата наплату путарина на брзим саобраћајницама у Србији

од Паланка данас
0 Коментар

Цене путарине за већину аутопутева у Србији промењене су у априлу месецу ове године, а и убудуће се очекује неколико промена које се тичу цене путарина у Србији. Са једне стране, новоизграђеном деоницом Моравског коридора моћи ћете да путујете бесплатно, тј. без путарине до 1. јануара.Такође, како је више пута најављено из ресорног министарства, у блиској будућности ће се наплаћивати путарина и на брзим саобраћајницама, али цена за исту још увек није јавно дефинисана.

Ово су детаљне цене путарина у Србији

Суботица-Ниш исток 1780
Суботица-Прељина 1220
Београд – Суботица 730
Суботица – Нови Сад 455
Београд – Нови Сад 275
Нови Сад – Прељина 765
Нови Сад – Ниш исток 1320
Нови Сад – Димитровград 1780
Нови Сад – Прешево 1950
Београд-Баточина 455
Београд-Шид 480
Београд-Прељина 490
Београд-Ниш исток 1050
Београд-Димитровград 1495
Београд-Прешево 1700
Баточина-Ниш исток – 520 – 595
Баточина-Димитровград – 910 – 1040
Баточина-Прешево – 1090 – 1245
Путарина на Моравском коридору тек од 1. јануара

До 1. јануара неће се наплаћивати путарина на деоници ауто-пута од Појата до Кошева, то јест висина путарине на новим наплатним станицама одговараће тарифи за постојећу наплатну станицу „Појате“, саопштили су Путеви Србије.

„Пуштањем у саобраћај поддеонице Макрешане – Кошеви, успоставиће се затворени систем наплате путарине на делу аутопута од Појата до Крушевца (Кошева), односно, у функцији биће наплатне станице Ћићевац, Крушевац Запад и Кошеви, док ће наплатна станица Појате бити стављена ван функције (кроз њу ће се само пролазити)“, навели су из Путева Србије.

Плаћаћемо путарину и на брзим саобраћајницама

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је у више наврата наплату путарина на брзим саобраћајницама у Србији.

– Биће нижа путарина, али ће се наплаћивати. Постоји разлика. На брзим саобраћајницама неће бити наплатних рампи, већ ће се наплаћивати путем камера које детектују таблице, то је нешто ново – рекао је Весић недавно за Б92.

Када су у питању путарине теретних возила, министар је објаснио да ће постојати правила, али и контроле како би се иста поштовала.

– Постојаће ваге у асфалту које мере осовинско оптерећење и уколико је неко претоварен, та путарина ће бити знатно већа. То ће бити нека врста казне – објаснио је Весић.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept