Početna » ЦЕНЕ У НОВЕМБРУ ПОВЕЋАНЕ ОСАМ ОДСТО

ЦЕНЕ У НОВЕМБРУ ПОВЕЋАНЕ ОСАМ ОДСТО

од Паланка данас
0 Коментар

Потрошачке цене у новембру, у поређењу са истим месецом претходне године, повећане су осам одсто, док су у поређењу са децембром 2022. године у просеку повећане 7,5 одсто, саопштио је Републички завод за статистику.
Како се наводи, цене производа и услуга личне потрошње у новембру у односу на октобар у просеку су више за 0,5 одсто.У новембру, у односу на претходни месец, раст цена је забележен у групама „становање, вода, електрична енергија, гас и остала горива“ (3,1 одсто), „одећа и обућа“ (1,2), „ресторани и хотели“ (1,1), „алкохолна пића и дуван“ (једна одсто), „здравље“ (0,9), „образовање“ (0,4), „рекреација и култура“ (0,2) и „храна и безалкохолна пића (0,1).

Пад цена забележен је у групама „транспорт“ (1,4 одсто), „опрема за стан и текуће одржавање“ (0,4) и „комуникације (0,2), док се код осталих производа и услуга цене нису битније мењале.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept