Početna » ДА ЛИ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ КРЕДИТ АКО НИСТЕ У СТАЛНОМ РАДНОМ ОДНОСУ?

ДА ЛИ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ КРЕДИТ АКО НИСТЕ У СТАЛНОМ РАДНОМ ОДНОСУ?

Kолико пута сте чули причу да неко има одличан посао и висока месечна примања, али да су га све банке код којих је покушао одбиле за кредит?

од Паланка данас
0 Коментар

 

Можда сте чули за стотину оваквих примера, а можда и нисте никад чули тако нешто. Међутим, којој год групи од ове две да припадате то не мења чињеницу да су овакве ситуације поприлично честе.Постоји, наиме, значајан број људи у Србији који има, за наше услове, добро плаћене послове, али, уколико им затреба кредит код банке – налете на проблем.

Велики број банака који послује у нашој земљи има правило по коме грађанин који аплицира за кредит мора да буде у сталном радном односу (уз остале услове), да би га банка уопште „узела у разматрање“ за кредит.

Међутим, у последње време се код појединих банака појавила могућност да вам буде одобрен кредит иако нисте у сталном радном односу.

Дакле, сада је могуће подићи кредит код банке без сталног радног односа. Да будемо прецизни, тако нешто је у Србији могуће само за кеш кредите, док се за стамбене кредите и даље захтева да будете запослени „за стално“.

Ово је свакако добра вест за све оне који можда раде као фриленсери за неку страну компанију или који имају различите уговоре на одређено време са својом фирмом. Ипак, постоји једна важна ствар на коју и даље треба да обратите пажњу.

Kредити који се одобравају онима који нису запослени за стално често знају да буду скупљи, тј. да имају већу камату у односу на кредите који се одобравају онима са сталним запослењем. Банка на овај начин штити себе, јер банкари сталан посао виде као својеврсну гаранцију да ћете ви имати средстава да вратите новац који сте позајмили од банке.

Ипак, иако нема гаранција да ће вам банка одобрити кредит (чак и када сте запослени или имате „чист“ Kредитни биро), ово је у сваком случају прилика за велики број људи који никако нису могли да добију кредит, да сада добију новац који им је потребан.

Извор: каматица.цом
Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept