Početna » ДЕЦЕМБАРСКИ КАЛЕНДАР ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗА ФИРМИ

ДЕЦЕМБАРСКИ КАЛЕНДАР ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗА ФИРМИ

Према децембарском календару пореских обавеза фирми, који је објавила Пореска управа, до 5. децембра неопходно је доставити обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у новембру.

од Паланка данас
0 Коментар

Понедељак је и последњи рок за достављање извештаја о измиреним обавезама везаним за запошљавања особа са инвалидитетом за новембар као и уплати средстава.

Недељу дана касније, 12. децембра истиче рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец као и подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец од стране пореског дужника из члана 10. Закона о порезу на додату вредност.

Највише је пореских обавеза које је неопходно измирити до 15. децембра, јер је до тада неопходно платити аконтацију пореза на приходе од самосталне делатности за претходни месец, а предузетници су обавезни да поднесу обавештење да ће у 2023. исплаћивати личне зараде или да то неће радити.

До средине месеца неопходно је платити и аконтацију доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец као и доприносе за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец, поднети пореску пријаву и платити доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва за претходни месец.

Истог датума истиче и рок за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец, подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за новембар месец ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство.

Такође и за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец, обрачунате акцизе од 16. до краја претходног месеца, подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за претходни месец као и пријаве о обрачуну акцизе на струју за крајњу потрошњу за претходни месец.

Претпоследњег дана у години, 30. децембра истиче рок за плаћање акцизе за период од 01. до 15. дана у месецу.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept