Početna » ДЕФИБРИЛАТОРИ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ШИРОМ СРБИЈЕ-Један добила и Велика Плана

ДЕФИБРИЛАТОРИ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ШИРОМ СРБИЈЕ-Један добила и Велика Плана

од Паланка данас
0 Коментар

ОТП банка уручила је 13 нових дефибрилатора вредности пет милиона динара с циљем директног унапређења ургентне медицине у Србији. На предлог Министарства здравља Републике Србије одређене су установе у којима су ови електромедицински уређаји најпотребнији.


Портабилне дефибрилаторе регионални директори ОТП банке уручили су домовима здравља у Великој Плани, Инђији, Младеновцу, Шиду, Баточини, општим болницама у Чачку, Ћуприји, Лесковцу, Суботици и здравственом центру Врања.
Уручењу дефибрилатора за хитну медицинску помоћ присуствовали су Даница Грујичић, министарка здравља, и Предраг Михајловић, председник Извршног одбора и ЦЕО ОТП банке. Том приликом министарка је истакла значај оваквих донација, наводећи да су дефиблиратори уређаји који спашавају живот и захвалила ОТП банци што су, како је рекла, препознали потребе здравствених установа за овим апаратом.


“У моменту када дође до срчаног застоја или када дође до, како га ми зовемо, флатера, односно неконтролисаних контракција срца, дефибрилатор је тај који спашава живот. Мени је посебно драго што су уређаје добиле установе попут Здравственог центра Врање, затим Лесковац, Ћуприја, Чачак, у Војводини Шид, Инђија и Суботица, Баточина и Велика Плана. Ми смо им то и раније обећали, а захваљујући ОТП Банци, испунили смо то обећање”, навела је министарка здравља.
Директорки дома здравља у Великој Плани дефибрилаторе је уручио Никола Вуковић, регионални директор за Шумадију у ОТП банци.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept