Početna » Ђукић Дејановић: Просветни радници морају имати веће плате, то су неправде таложене годинама

Ђукић Дејановић: Просветни радници морају имати веће плате, то су неправде таложене годинама

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да понашање деце од петог до осмог разреда треба да буде оцењивано нумеричком оценом која ће улазити у просек.

од Паланка данас
0 Коментар

“То ће бити једна мера коју предвиђају закони, који ће бити на дневном реду у октобру”, рекла је Ђукић Дејановић, преноси РТС.
Промена силабуса

Према њеним речима, један од планова Министарства просвете је промена силабуса, односно садржаја школских програма са циљем повећања обима знања у области менталног и репродуктивног здравља.

“Високо образовање мора имати такве садржаје који ће бити у складу са потребама тржишта рада и морају се врло брзо мењати што ће бити мој предлог да они који раде на сегменту високог образовања, у Министарству просвете ангажују стручњаке да тржиште рада диктира профиле које ћемо уз помоћ модерних технологија на модернији начин организовати”, рекла је Ђукић Дејановићева.

Када је реч о основном образовању, истиче да су изузетно значајне измене закона које су већ припремљене, а које се односе на то да ће образовање, односно васпитање бити значајнија компонента него до сада и додала да силабуси треба да се промене већим обимом знања из области менталног и репродуктивног здравља.

Пажња јасленом узрасту

Говорећи о предшколском образовању, министарка је рекла да посебну пажњу треба посветити јасленом узрасту будући да родитељи рано почињу да раде и да је недовољан број деце укључен у предшколско образовање, узраста од три до пет година свако друго дете што је како истиче недовољно и додала да се мора радити на повећању капацитета.

“Просветарима потребне веће плате”

Истакла је да просветни радници морају имати веће плате и додала да су то неправде које су таложене годинама, а које треба исправити, док се с друге стране, према речима Ђукић Дејановић од наставника очекује да поред начина на који вербализује садржај који преносе деци, буде неко коме се деца диве.

 

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept