Početna » ДО 10. ЈАНУАРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ НА КОРИДОРИМА 10 И 11

ДО 10. ЈАНУАРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ НА КОРИДОРИМА 10 И 11

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан рекао је да ће до 10. јануара наредне године бити појачано присуство припадника Управе саобраћајне полиције на Коридорима 10 и 11.

“Управа саобраћајне полиције у дирекцији полиције Министарства унутташњих послова од 23. децембра, па све до 10 јануара 2023. године биће пристутна на Коридорима 10 и 11 у циљу праћења стања безбедности у саобраћају јер се очекује већи број возила как о у тразниту, као и долазак наших држављана који раде у иностранству.

Спремни смо да као стручни партнери помогнемо учесницима у саобраћају како у делу уколико имају неки проблем, тако и да спречимо противправне радње које могу да изазову саобраћајне незгодне”, рекао је Беленцан.

Када је реч о организованим дочецима, како је навео, то ће бити на локалном нивоу и полицијске управе територијално надлежне ће организовати саобраћајно обезбеђење.

„Што се тиче контроле саобраћаја она ће бити редовна, у смислу да се пре свега контролише управљање возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Водите рачуна са ким седате у возило по дочеку Нове године. Тај неко треба да буде психофизички способан да управља да не би са једног лепог догађаја одвео у један ружан, да ли у Ургентни центар или можда још теже. Бирајте са ким се возите, бирајте ко ће да вас води и молим вас утичите на онога ко вози да прописно и безбедно вози да би сви заједно могли да уђемо у Нову годину што боље”, рекао је Беленцан.

Он је подсетио да је недавно завршена је 11 централна акција појачане контроле Управе саобраћајне полиције и да резултати показују да је опет доминантан алкохол и прекорачење брзине.

„Више од 900 возача је затечено да управља возило под дејством алкохола, а око 1.000 је прекорачило дозвољену брзину. Откривено је за та два дана чак четири возача која управљају возилом под дејством психоактивних супстанци у вршном периоду од 8 до 16 часова, а побољшало се коришћење сигурносних појасева. У контроли забележено је 116 прекршаја”, рекао је Беленцан.

 

 

ГЗС/Танјуг

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept