Početna » ДО КОГ ДАТУМА ТРЕБА РАСКИТИТИ ЈЕЛКУ?

ДО КОГ ДАТУМА ТРЕБА РАСКИТИТИ ЈЕЛКУ?

Ево нама српске Нове, па да скидамо сјај и штрас

од Паланка данас
0 Коментар

Kолико год нам се чини да је јануар спор и дуг месец, толико се сви штрецнемо кад схватимо да је већ 13. јануар – а имамо утсак да смо јуче кренули на дочек 31.Дакле, Нова година је дошла, Божић је прошао, куће су нам пуне лампиона, вечерас се прославља српска Нова, па су многи одлучили да задрже новогодишњу декорацију у кући.

Иако ће многи доживети ефелкат празнине када уклоне јелку, лампионе и гирланде, има и оних који су своју јелку раскитили 1. јануара, као и оних који ће је задржати до 1. фебруара.

Поставља се питање онда када је право време да раскитите јелку и има ли уопште правог тренутка за постновогодишње раскићавање?

Иако се у многим кућама новогодишња декорација одлаже тек у фебруару, према фенг шуи принципима то није добро, а постоје и разлози за то.

Према тумачењима древних кинеских мудраца, многи јелку оките крајем новембра или пак почетком децембра, те је оставе тако скоро два месеца, што је сасвим довољно времена да се на њој накупи доста прашине по гранама и украсима, а њих није лако очистити.

Зато неки људи пак за кићење баш зато остављају последње дане децембра, тик уочи Нове године.

Према неписаном правилу, 12 дана после Божића, односно до 18. јануара, све новогодишње украсе треба уклонити.

Фенг шуи каже да све што је „обавило“ свој посао треба уклонити из куће.

Такав је случај и са новогодишњом декорацијом – она припада новогодишњим празницима, који су већ прошли.

Kада раскитити јелку по фенг шуију?

Уколико их не уклоните према овом тумачењу – остајете у прошлости. Треба размишљати о будућности, о времену које долази, а то је пролеће, правило је које предвиђа фенг шуи.

Међутим, како преноси Миррор, постоје и они који су и уочи Нове године расправљали о скидању божићних украса, а неки су већ то и урадили, након католичког Божића.

С друге стране, многи у својим украсима желе да уживају што је дуже могуће јер желе да продуже ушушкане празничне дане и украсе који буде лепа осећања.

Пихолози су разним истраживањима открили да раније украшавање дома у празничном духу буди осећај среће, топлине и узбуђења, а смањује тескобу и стрес.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept