Početna » ДОБРО ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ, НЕМОЈТЕ ДА ВАС ПРЕВАРЕ: Почињу СНИЖЕЊА у Србији, ево шта трговци НЕ СМЕЈУ да РАДЕ!

ДОБРО ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ, НЕМОЈТЕ ДА ВАС ПРЕВАРЕ: Почињу СНИЖЕЊА у Србији, ево шта трговци НЕ СМЕЈУ да РАДЕ!

Ове године, нажалост, трговци се довијају новим триковима, па тако је немогуће наћи стандардне величине

од Паланка данас
0 Коментар

Ново сезонско снижење у Србији почиње 15. јула, почиње у складу са Законом о трговини којим је предвиђено да се сезонска снижења започињу 25. децембра и 10. јануара и 1. и 15. јула, и да највише могу да трају до 60 дана. Такође, у новим Закону је ограничено трајање акцијске продаје најдуже тридесет један дан од дана почетка акције.– Ништа у овом периоду не сме бити зимско на рафовима, односно, могу да буду понуђени само производи који су намењени конкретном годишњем добу – каже нам Марко Драгић, правни саветник из Националне организације потрошача Србије (НОПС).

Подсећа да 20 одсто од целокупног асортмана у радњи мора да има назначену цену која стоји на излогу. Односно, како истиче, уколико пише да је 30 одсто снижење, 20 одсто целог асортимана у продавници мора бити по тим ценама.

Драгић наводи, да се термин распродаја може користити једино у случају када трговац затвара продавницу или када престаје да се бави том делатношћу. Ни термин снижење не може да се користи ван периода који је дефинисан законом. Може само да се користи акцијска понуда. Акцијске цене, с друге стране, су највише заступљене у маркетима када предстоји неки битан датум/догађај.

Ове године, нажалост, трговци се довијају новим триковима, па тако је немогуће наћи стандардне величине. Међутим, сазнали смо и за једно ново.

Kао што смо истакли, не сме бити ништа зимско на рафовима, а наши читаоци нам шаљу фотографије капута, па и џемпера које налазе на полицама у познатим тржним центрима.

Kако нам је објаснио Драгић, трговци ову појаву правдају међусезоном. Односно, уколико их питате зашто продају те артикле сада, кажу да је реч о јакницама или другој гардероби која се продаје између годишњих доба. А то често није тачно. Проверите и сами – капут од вуне сигурно нико не носи у мају или јуну.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept