Početna » ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА СРБИЈЕ ДЕМАНТУЈЕ: Паметна бројила не увећавају рачуне, очитавамо их ручно

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА СРБИЈЕ ДЕМАНТУЈЕ: Паметна бројила не увећавају рачуне, очитавамо их ручно

Електродистрибуција Србије је саопштила данас да се на друштвеним мрежама и у појединим медијима појавила потпуна дезинформација једног удружења за заштиту потрошача у којој се паметна бројила и даљинско очитавање доводе у везу са увећаним рачунима за електричну енергију код једног броја потрошача.

од Паланка данас
0 Коментар

„Истина је потпуно другачија – и механичка и паметна бројила у Србији се у овом тренутку очитавају ручно“, наведено је у саопштењу Електродистрибуције.


Процес уградње паметних бројила је почео, али је примена система даљинског очитавања успорена због хакерских напада на ЕПС и ради додатног подешавања заштите система даљинског очитавања бројила, кажу у ЕДС.

Систем је додатно заштићен у корацима који се тренутно реализују у поступку успостављања даљинског очитавања у складу са европском праксом.

ЕДС напомиње да се ширењем лажних информација и произвољних оцена грађани  доводе у заблуду, а штета наноси свима.

„Даљинско очитавање онемогућава било какву грешку у очитавању и биће спроведено у најкраћем року, како би се применио систем који ће помоћи и грађанима да лакше прате своју потрошњу. Управо се због прецизно очитаног стања, једне од ставки на рачуну који издаје снабдевач, и уграђују паметна бројила која су бесплатна за потрошаче“, наведено је у саопштењу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept