Početna » ЕВО KАД ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ЗАМЕНУ СТАРИХ ДИЗЕЛАША: Држава даје по 2.100 ЕВРА, ово је СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ

ЕВО KАД ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА ЗАМЕНУ СТАРИХ ДИЗЕЛАША: Држава даје по 2.100 ЕВРА, ово је СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ

Програм за заштиту ваздуха Влада Србије је усвојила на предлог Министарства за заштиту животне средине

од Паланка данас
0 Коментар

Најкасније до Нове године власници старијих аутомобила моћи ће да се пријаве за замену, тачније рециклажу својих дизелаша. Том приликом добиће до 2.100 евра из државне касе како би купили аутомобил са Еуро 6 мотором. У те сврхе је припремљен и посебан конкурс за замену и рециклажу старих дизелаша, са Еуро 1, 2 и 3 моторима, који за циљ има смањење аерозагађења које настаје у саобраћају.Исплата субвенција за замену 144.000 возила, према ранијим најавама почеће 1.јануара, кроз први циклус рециклаже аутомобила у оквиру „Програма за заштиту ваздуха“.

Програм за заштиту ваздуха Влада Србије је усвојила на предлог Министарства за заштиту животне средине, како би се у што краћем року са путева и улица уклонило више стотина хиљада старих дизел мотора.

На тај начин примера ради, ће вас половни „голф 7“ произведен 2015. године, уместо 10.750 евра, коштати 8.650, под условом да у власништву имате стари дизелаш ког бисте се одрекли.

Субвенције ће бити дате за замену 144.000 дизел возила, док евро 6 ауто може да се купи за око 5.000 до 6.000 евра. Наравно, уколико желите мало већи, снажнији и ауто са бољом опремом, цена може значајно да скочи.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept