Početna » ЕВО који лекови од сад иду искључиво НА РЕЦЕПТ ПОГЛЕДАЈТЕ СПИСАК

ЕВО који лекови од сад иду искључиво НА РЕЦЕПТ ПОГЛЕДАЈТЕ СПИСАК

Републички фонд за здравствено осигурање издао је апотекама списак лекова за које им треба потврда – рецепт – електронски или онај од доктора опште праксе, ако се лек купује, или извештај специјалисте на коме пише да је овај лек неопходан у лечењу.

од Паланка данас
0 Коментар

–  Морамо сваког дана да шаљемо залихе, требовано и испоручено, а да ове лекове издајемо искључиво ономе коме је прописао лекар и то само месечно колико му треба – прокоментарисао је на Твитеру један апотекар, покушавајући да објасни пацијентима шта им је заправо потребно.Подсетимо, извештај специјалисте је трајан папир, и лекови написани на њему, важе све док специјалиста не промени врсту или облик терапије. Лекар из Дома здравља те лекове уписује у еКартон, и можете их, уз партиципацију, подићи у свакој апотеци.

Међутим, ако из неког разлога не подижете лек на партиципацију, већ плаћате пуну цену, потребан вам је или такозвани “бели рецепт” од лекара специјалисте или опште праксе, или се с извештајем упутите у апотеку.

У међувремену, ево списка лекова који од сада иду на рецепт или извештај.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept