Početna » ЕВО КОЈИ ПЕНЗИОНЕРИ ЋЕ ДОБИЈАТИ ПО 100 ЕВРА: Министар најавио добре вести

ЕВО КОЈИ ПЕНЗИОНЕРИ ЋЕ ДОБИЈАТИ ПО 100 ЕВРА: Министар најавио добре вести

Право на ову пензију имаће, односно овај види социјалног давања од најмање 100 евра имаће намењен је старијима од 65 година

од Паланка данас
0 Коментар

Чини се да је Србија никад ближа увођењу социјалне пензије. Ово је вид државне помоћи који ће се исплаћивати социјално најугроженијим грађанима и онима који нису успели да остваре право на пензију.Министар за бригу о селу Милан Кркобабић синоћ је најавио да ће се у наредном периоду посебно залагати за социјалну пензију као и да се наставља са планом оживљавања села у циљу поправљања демографске слике Србије.

Министар за бригу о селу за „Блиц Бизнис“ недавно је рекао да се почело са прикупљањем података

– Почетак једне мисије је да сачувамо српска села, наравно не свих 4.700 то је илузија него она која заиста могу да буду одржива. Кроз програме који су у служби те мисије – празне куће и младе људе које усељавамо, и то је банална прича. Суштинска прича је да млади људи са својим породицама праве дом. Један, други, трећи и тако 2.650 укупно са 10.000 људи и онда добијамо места, села у којима је и број ђака повећан, рекао је Кркобабић за Тањуг.

У 61 општини, додаје, опслужено је и 1.200 села са бесплатним превозом минибусевима.

– Дајемо до седам милиона, за возила, општина финансира гориво и онда људи имају бесплатан превоз. За најстарије и најмлађе“, рекао је министар.

Нагласио је да је у 207 села финансијски помогнуто 207 задруга, где су направљени мали пољопривредни погони.

– Уз све то да не заборавим и ‘Михољски сусрети села’ јер 250.000 учесника је било на тим сусретима, што посетилаца што учесника у 97 општина. Само у Лозници био је дефиле од 5.000 људи“, рекао је Кркобабић.

Све је то у склопу мисије, додао је, која има задатак да мења демографску слику и испуњава стратешке одлуке.

Осим три истакнута програма, нагласио је министар, у припреми је још један – покретање привредних активности.

– Сваки наш млађи човек у селу, који жели и има знање и вештине имаће шансу да конкурише за износ од 10.000 евра бесповратних средстава и да крене да се бави неком од делатношћу која недостаје у селу – фризерски салон, апотека, радионица. Све оно што они констатују да једном селу недостаје“, најавио је Кркобабић.

Услови су генерално да је неко држављанин Србије, казао је министар, млађи од 45 година.

Ево ко ће имати право на са социјалну пензију

Према досадашњим најавама, социјалну пензију могло би да прима око 200.000 пензионера у Србији, који немају минималних 15 година радног стажа, немају имовину нити друга примања. Ово су уједно и главни фактори за исплаћивање ове врсте помоћи државе.

Милан Кркобабић, министар за бригу о селу за „Блиц Бизнис“ недавно је рекао да се почело са прикупљањем података, и да је то у складу са новопрокламованим програмом председника Србије Александра Вучића „Скок у будућност – Србија ЕXПО 2027“.

Право на ову пензију имаће, односно овај види социјалног давања од најмање 100 евра имаће намењен је старијима од 65 година који нису остварили право на накнаду а немају имовини ни друга примања.

– Та социјална гарантована пензија, која се исплаћује у око 100 земаља на свету, треба да буде једна врста НАРОДНЕ НАДОКНАДЕ за одрицања, трпељивост и повређено достојанство једног броја људи који никада неће остварити пензију, а цео живот су марљиво радили.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept